Івано-Франківськ

У селищі на Прикарпатті прихистили 50 дітей з Краматорська

Через російську агресію юних донеччан планували евакуювати до Польщі, але сталося так, що вони зупинилися на Прикарпатті.

71834373 2402526653345797 2789712800715374592 n scaled

У селищі Єзупіль на Тисмениччині тепло прийняли 50 вихованців центру соціальної реабілітації з Краматорська, повідомляє ПІК.

«Дітей  віком від 3 до 16 років, 3 вихователів поселили 1 березня  у  приміщенні одного із обласних дитячих санаторіїв. Вони добре забезпечені їжею, в тому числі й гарячою, одягом, іграшками, книжками та розмальовками, — розповідає Тетяна Пришляк, начальниця інформаційного сектору Єзупільської селищної ради.

Планувалося, що цих дітей повинні були евакуювати до сусідньої Польщі. Але сталося так, що вони зупинилися на Прикарпатті. Люди з Краматорська, які везли дітей, звернулися до представників Івано-Франківської обласної ради. І їх доправили у Єзупіль. Санаторій попередньо не працював. Але перед малими та юними українцями заклад гостинно відчинив двері.

«Вони їхали сюди дві доби, двічі потрапляли під обстріли, та в нас їх прийняли, як рідних. Адже жителі Єзупільської громади як лише дізналися, що до нас їдуть діти-сироти, діти позбавлені батьківського  піклування, то одразу почали зносити все необхідне. Нанесли стільки, що дві кімнати господарського приміщення санаторію були вщент наповнені сезонним одягом та взуттям, постільною білизною, ковдрами і подушками»,— додає Тетяна Пришляк.

А ще про приїзд дітей із центру соціальної реабілітації з Донеччини повідомили у волонтерських чатах. І в санаторій взялися довозити речі і їжу ще з  кількох громад та міста Івано-Франківська: підприємці та ресторатори, які почастували дітей піццею та надали вже готові напівфабрикати: вареники, млинці.

Також телефонували люди з Польщі, Англії, Франції,  Швеції, пропонували надіслати для дітей кошти. Для потреб дітей передали ще й  два холодильники.

Зараз учасники загонів місцевої територіальної оборони ретельно охороняють санаторій. А місцеві жителі  відвідують донецьких українців. Найменші вихованці центру горнуться до них і  називають  «мамами» і «татами».

Аби діти якнайшвидше забули жахіття, яке їм вже довелося пережити, волонтери планують  провести для них майстер-класи з рукоділля, привезти для дітей телевізор і мультимедійну дошку.

До речі, старші діти з реабілітаційного центру кажуть, що для них це «друга війна». «Першу» пережили в 2014-ому.

Сабіна Ружицька.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено