Івано-Франківськ

14 день війни: чому ймовірні труднощі з продуктами у західних областях України

На скільки вистачить в Україні продуктів харчування у випадку продовження війни, пояснив експерт.

450018 scaled

Незважаючи на воєнний стан через повномасштабне вторгнення російського агресора на територію України, ситуація із продовольством буде стабільно позитивна у найближчі місяці.

Про ситуацію з продуктами харчування “Апострофу” розповів член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін, пише ПІК.

За словами експерта, запасів їжі має вистачити на кілька місяців. Проте, можуть виникнути труднощі з логістикою у місцях, де ведуться активні бойові дії. Надходження товару до покупця влаштоване так: є центральні склади, потім досить невеликі, так звані “кущові” склади, а після цього вже полиці в магазинах.

“Мінімум двічі на добу відбувається підвезення продуктів (у торгові точки). У наших супермаркетів складів у місцях реалізації немає – вони всі працюють з рампи. Все, що розвантажили, одразу пішло на полиці. Але розвезення не поїде до міста, яке знаходиться під обстрілом”, – сказав Пензін.

Наприклад, у столиці ситуація із продуктами досить непогана. Є доступні під’їзди до міста, можна пересуватись і всередині міста. Та в Харкові, а також у передмістях Києва вже є проблеми. Водночас імовірні труднощі будуть і на заході України.

“Ми повинні розуміти, що на заході України населення зараз збільшилося у два, а то й утричі. А там склади та логістичні мережі не розраховані на таку кількість людей”, – пояснив експерт.

У такому випадку можна розраховувати на гуманітарну допомогу із прикордонних з Україною країн. Наприклад, із Польщі. Каравани із гуманітарною допомогою з цієї країни вже перетинають західний кордон України.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено