Івано-Франківськ

Чернігів, Суми, Харків: чи продовжуються обстріли в цих регіонах

Триває 16 день героїчного протистояння України проти російських окупантів.
Чернігів, Суми, Харків: чи продовжуються обстріли в цих регіонах

На фото місто Харків.

Чернігів, Суми, Харків: ворог продовжує наступальні операції на ці українські міста, але наші захисники дають гідну відсіч, інформує ПІК.

Чернігів: за інформацією Оперативного командування “Північ”, о 8 годині ранку, 11 березня окупанти скинули на місто з неба вже три бомби, при цьому не припиняючи артилерійських обстрілів.

“Порушуючи всі норми Міжнародного гуманітарного права щодо мирного населення російсько-окупаційні війська обстрілюються їхні домівки, забирають їжу та майно, прикриваються людьми при спробах напасти на українських оборонців”, – йдеться у повідомленні.

Крім руйнувань житлового сектора, пошкоджено водогін великого діаметру. У місто припинено постачання води. Щодо інших руйнувань та жертв ще уточнюється. 

Суми: за словами голови обласної військової адміністрації Дмитра Живицького, в ніч на 11 березня російські орки обстріляли житлові будинки хутора Кердилівщина Маловорожбянської сільради.

“Загинули двоє місцевих мирних мешканців: Василь Маслюк (приліт у двір) та Валерій Суханов (осколкове)”, – повідомив він.

Живицький також додав, що сьогодні на Сумщині “зелених коридорів” немає!

Харків: окупант хотів захопити місто за 2 дні, але завдяки потужному опору і на передовій, і в тилу – ми дали гідну відсіч. За минулу добу російські окупаційні війська постійно наносили артилерійські обстріли по житлових районах міста. Приблизно 90 разів, повідомляє голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Російські військові обстріляли район П’ятихатки, в якому розташований Харківський фізико-технічний інститут. Ядерна установка «Джерело нейтронів» повністю знеструмлена, є пошкодження будівлі”, – сказав він.

Синєгубов також додав, що найкритичнішою точкою в області залишається Ізюм.

“Учора ми евакуювали більше 1600 людей із Ізюма. Доставили гуманітарну допомогу. Сьогодні будемо намагатися продовжити евакуацію. Заплановане відкриття “зелених коридорів”. Сьогодні прямим попаданням окупанти влучили в Оскільський психоневрологічний інтернат, що в Ізюмському районі. Кількість постраждалих встановлюється”, – зазначив очільник області.

Додамо, що сьогодні вранці, 11 березня вперше спочатку війни ворог випустив ракети по Луцьку та Дніпру. Вибухи пролунали також в Івано-Франківську.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено