Івано-Франківськ

35 доба війни в Україні: злочини та втрати російського окупанта за ніч (ФОТО, ВІДЕО)

ПІК зібрала декілька злочинів та втрат російського окупанта станом на ранок 30 березня.

2723059

Ракетні удари по Хмельницькому та Києву

Уночі 29 березня після оголошення тривоги по всій території України пролунали вибухи у Києві та Хмельницькому.  Згідно з попередньою інформацією, ракети були запущені з Білорусі. Білоруські Telegram-канали повідомили, що приблизно з 23 години чули звуки запусків ракет.

Після обстрілу у Хмельницькому зайнялася пожежа. Наразі немає даних про те, куди влучили окупанти та що саме горить. Станом на 6:00, офіційні державні джерела ще не підтвердили інформацію.

Авіаційні обстріли по районах Кремінної та Маріуполя

Рашисти продовжують вогневий вплив і штурмові дії на Донецькому напрямку. Однак будь-які спроби ворога захопити нові населені пункти успіху не мають. Відповідну інформацію оприлюднили у Генеральному штабі Збройних Сил України вночі 30 березня.277369576 283613183951767 5922848741175179091 n

На Донецькому напрямку противник продовжує вогневий вплив та штурмові дії”,  йдеться у повідомленні.

Окупанти завдавали авіаційних і ракетних ударів по районах Кремінної та Маріуполя. Основні зусилля ворог зосереджував на взятті під контроль Попасної, Рубіжного та повному захопленні Маріуполя, але успіху не мав.

Провокація на українсько-російському кордоні

У Сумській області на пункті пропуску “Рижівка” росіяни поставили свій БТР і самі ж його підірвали. Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький у Facebook.

“Це була така заздалегідь спланована провокація, спрямована на формування картинки для російських ЗМІ: нібито українці знищили їхній БТР, хоч вони це зробили самостійно. І окупанти, начебто аби помститися українцям, спалили український прикордонний пункт пропуску“, — розповів Живицький.

Росіяни збрехали про полон бійців “Азову”: ті відповіли з Харкова

У Росії заявили, що взяли в «полон» двох бійців українського полку «Азов», але цілі й неушкоджені хлопці записали окупантам відео із Харкова. Про це повідомив лідер «Нацкорпусу» Андрій Білецький.

Окупанти заявили про «полон» бойових командирів батальйону «Азов» Костянтина Немічева й Сергія Величка (позивний Чилі), але хлопці наразі у Харкові й інформації про свій «полон» здивувалися.

Вони закликали окупантів здаватися в полон і відзначили, що поводяться з полоненими відповідно до Женевської конвенції. Відео, де начебто українські захисники знущалися над полоненими, бійці назвали фейковим.

e08fd1b

На Луганщині ворог планує провести нову хвилю мобілізації

На тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської областей ворог продовжує вчиняти протиправні дії стосовно місцевого населення. У населеному пункті Велика Білозірка, підрозділи російських окупантів розосередились по всьому населеному пункту та розташували техніку між житлових будинків.

image 35 scaled

На Донбасі слід чекати на жорстокі бої

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що на Донбасі слід чекати на жорстокі бої, адже туди перекинуть більшу частину російської армії.  За його словами,  бої на Донбасі визначать перебіг переговорного процесу між Україною та РФ.

229811 GettyImages 1230066033 960x380 0 scaled

Якщо всю цю ораву перекинути з-під Києва та Чернігова туди, а про це зараз і йдеться, то нам стане дуже “весело”, скажу прямо. Це зона ООС та частина Луганської області, де вже йдуть бої – Попасна, Рубіжне, Лисичанськ, Сєвєродонецьк. І в Другу світову, і в Першу там теж були важкі бої. Географія не змінюється, вся та ж логіка. У найближчий тиждень там будуть запеклі бої. Їхній результат значною мірою визначить перебіг переговорного процесу“, – сказав радник голови ОП Олексій Арестович у розмові з російським адвокатом Марком Фейгіним у YouTube. 

Екскерівника внутрішньої безпеки СБУ підозрюють у держзраді

Ексначальник управління внутрішньої безпеки СБУ Андрій Наумов став фігурантом провадження про держзраду. Він виїхав із країни за кілька годин до початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

Наразі за низкою пов’язаних із цим бригадним генералом адрес провели обшуки. Про це стало відомо журналістам-розслідувачам одразу з двох незалежних один від одного джерел серед правоохоронців.

image 2 6 scaled

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено