Івано-Франківськ

Російські військові замінували акваторію Чорного моря: мінами, що були захоплені після окупації Криму – МЗС

Все це заради дискредитації України перед міжнародними партнерами.

2723066

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що крім бомбардування міст та ракетних обстрілів Росія вигадала новий спосіб морського розбою – використання морських мін у якості безконтрольних дрейфуючих боєприпасів. Саме такі дрейфуючі міни були виявлені 26-28 березня 2022 року поблизу узбережжя Туреччини та Румунії.

Про це заявляє МЗС, пише ПІК.

Встановлено, що це морські міни, які, станом на початок 2022 року, не перебували на обліку Військово-морських Сил Збройних Сил України.

“Зазначені міни були захоплені збройними силами РФ у 2014 році під час військового вторгнення та тимчасової окупації росією українського міста Севастополь. Відтак, Росія, використовуючи морські міни з захоплених у 2014 році військових складів, свідомо вдається до провокацій та дискредитації України перед міжнародними партнерами”, – повідомляють у МЗС.

Міністерство закордонних справ України наголошує, що використання мін загрожує перш за все цивільному судноплавству та людському життю на морі у всій акваторії не тільки Чорного моря та Азовського морів, але й Керченського та Чорноморських проток.

Відповідальність за використання дрейфуючих морських мін, а також за їх непередбачувані наслідки лежить виключно на РФ та її військово-морських силах.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено