Івано-Франківськ

Окупанти тримають у полоні 11 голів місцевих громад, одного – відпустили

Станом на 3 квітня, у полоні у російських військових перебуває 11 голів місцевих громад з різних областей України.

154757 1 large scaled

Про це сказала віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук.

Зокрема, в полоні перебуває 11 голів місцевих громад з Київської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Миколаївської та Донецької областей.

«Ми інформуємо про них, як і про інших зниклих цивільних громадян міжнародний комітет Червоного хреста, ООН, міжнародні організації, і ми вимагаємо від всіх від кого це залежить, щоб наші цивільні, наші мери міст, наші священники, журналісти, активісти були визволені. Їх незаконно утримують, насильницьки утримують, і вони мають право, щоб за них боролися. Ми це робимо, і закликаємо це робити інших», – розповіла Верещук.

Наразі також продовжуються перемовини для звільнення усіх цивільних в рамках обміну військовополоненими.

Зокрема, викраденого міського голову Берислава, Херсонської області Олександра Шаповалова відпустили 2 квітня. Про це повідомляє сайт Бериславської міської ради.

«Вчора… міського голову Берислава Олександра Шаповалова відпустили з полону. Це були 16 довгих та тяжких днів для всіх», – йдеться у повідомленні.

Зараз міський голова знаходиться вдома та намагається повернутися до нормального життя. Його здоров’ю нічого не загрожує.

До слова, у Луганській області серед голів громад четверо мерів виявилися зрадниками: у Рубіжному, Міловому, Марківці і Станиці Луганській.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено