Івано-Франківськ

40 доба війни в Україні: злочини та втрати російських окупантів за ніч

Розпочалася сорокова доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

ПІК зібрала кілька злочинів та втрат російського окупанта станом на ранок 3-го квітня 2022.

67831665 2427461213940696 4694200333117685760 o scaled

Повітряні сили ЗСУ вразили 6 повітряних цілей

3 квітня зенітні ракетні війська Повітряних Сил знищили дві крилаті ракети, один вертоліт, два літаки (Су-34 та Су-35) та уразили літак-ретранслятор Іл-22 (повітряний пункт управління). Із перехопленого радіообміну окупантів стало відомо, що в літака пошкодження, розгерметизовано кабіну і пілоти запросили аварійну посадку на аеродромі Ростова.

Про це розповів спікер командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

Також у ПС ЗСУ додають, що Винищувачі Повітряних Сил продовжують роботу в небі, витісняють ворога на певних напрямках, а також здійснюють прикриття ударних груп бомбардувальної та штурмової авіації, які наносять ракетно-бомбові удари по окупаційних військах.

2723936

Вночі по Одесі було завдано ракетний удар по одному з об’єктів

Російські окупанти завдали нового удару по Одесі. На одному з об’єктів ворог випустив ракету.

Про це у Facebook повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук. Удар відбувся вночі 4 квітня.

“Одеса. Вночі було завдано рашистського ракетного удару по одному з об’єктів. Подальша інформація уточнюється”, – зазначив Братчук.

Інших подробиць він поки що не розкрив.

2496689483n

Росіяни почали активний вихід з Сумської області

Російські війська з учорашнього дня активно почали вихід з території Сумської області.

Про це повідомив голова Сумської ОДА Дмитро Живицький.

“Останній тиждень ми спостерігали велике накопичення російських військ від Білопілля до Конотопа, навколо Конотопа. Це Білопільська громада, Буринська громада, Путивльська, Нова Слобода, це Попівська громада. Заходили нові колони, вони окопувалися, чинили терор на території області”, – сказав Живицький.

Голова додав, що росіяни також чинили терор в громадах, обстрілювали мирних мешканців, стріляли невпорядковано по лісах, по будинках, з танків, з гранатометів, з автоматів, з кулеметів.

“Але наші ЗС спільно з теробороною як почали гнати російську нечисть, гнали через усю Чернігівську … ми бачили багато техніки, яка виходить в бік Росії, яку наздоганяла наша артилерія. Вони тягли підбиті танки, бронетехніку, і якраз це накопичення військ було пов’язане з тим, що росіяни прикривали свої недобитки, яких виганяли наші війська”, – зазначив Дмитро Живицький.

bdc4037 kharkivshyna rujnuvannya dsns

Унаслідок обстрілу Слобідського району Харкова загинуло семеро людей

У Харкові внаслідок обстрілу російськими військами житлових будинків у Слобідському районі загинуло щонайменше семеро мирних мешканців, поранено 34 особи, з них троє дітей.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Харківської обласної прокуратури.

“За даними слідства, 3 квітня 2022 року близько 18 години російські окупанти обстріляли житлові будинки у Слобідському районі м. Харкова… За попередньою інформацією, загинуло 7 людей. 34 особи дістали поранення, серед них троє дітей”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пошкоджено близько десяти будинків та тролейбусне депо.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Досудове розслідування триває.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено