Івано-Франківськ

На Київщині окупанти вбили кандидата в президенти України: що про це відомо

Після початку бойових дій Ржавський залишився у Бучі, щоб стежити за маєтком та домашніми тваринами.

cddcb904744cc30771dbea39cbd70e29

Кандидат у президенти України на виборах 1999 року, екс-нардеп та бізнесмен Олександр Ржавський застрелений в Бучі російським окупантом.

Про це повідомив у Фейсбуці журналіст Олександр Швець, а згодом підтвердили дочки загиблого. Попри те, що Ржавський кілька разів йшов на вибори різних рівнів як самовисуванець, Щвець пише:

«Ніколи не приховував своїх проросійських поглядів. Категорично не вірив у збройне вторгнення Росії до України. У середині лютого говорив про гуманність росіян: „Хіба сьогодні ми очікуємо на таку ж форму окупації?! Чому РФ не вчиняла, як фашисти, в анексованому Криму?“», — зазначає Швець.

За словами журналіста, 63-річний Ржавський намагався порозумітися з окупантами, коли вони увійшли до Бучі і «оселилися в його великому маєтку».

«Але одного разу обурився їхньою поведінкою і відмовився наливати горілки (пізніше з’явилося повідомлення, що конфлікт виник через пляшку вина — ред.). Був одразу жорстоко застрелений. У його ж будинку. На очах людей. Московські „брати“ показали йому своє справжнє обличчя. Аби навіть не сумнівався…» — пише Швець.

Доньки загиблого в пості, який опубліковали на сторінці Олександра Ржавського, заперечують слова журналіста про обставини смерті та проросійські погляди батька. Вони стверджують, що екснардеп «прагнув миру, щоб не вмирали люди, щоб влада приймала правильні рішення, щоб очі народу не були сліпі».

«Я його дочка, я знаю про його погляди з перших вуст, я знала про його ставлення до війни, до росії і до всього, що відбувається у світі. Так, він не міг повірити в те, що почнеться повномасштабна війна! А хто взагалі міг уявити цей кошмар наяву? У кожного українця від початку війни відбулася повна переоцінка цінностей, і тато не став винятком», — йдеться у повідомленні.

Як розповідають доньки вбитого, після початку бойових дій Ржавський залишився у Бучі, щоб стежити за будинком та домашніми тваринами. А також заперечують, що в їхньому будинку була база російських військ.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено