Івано-Франківськ

1700 саджанців: на Богородчанщині переселенці висадили ліс

На Прикарпатті триває весняна лісокультурна кампанія.

278102236 354151940018165 2778587008522076091 n

У Богородчанському лісництві Солотвинського лісгоспу 70 сімей, які покинули свої домівки через війну, висадили 1700 саджанців модрини.

Про це повідомляє Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства, пише ПІК.

«Сьогодні ми об’єдналися навколо перспективної, багатовікової мети – висаджування дерев. Ми впевнені в перемозі та садимо ліси, які будуть виконувати екологічну та економічну роль для нашої країни», – зазначив керівник Держлісагентства Юрій Болоховець.

Олег Ярошик, т.в.о начальника Івано-Франківського обласного управління додав, що лісівники Франківщини продовжують реалізовувати програму Президента України «Зелена країна».

«На сьогодні держлісгоспи Франківщини створили лісові культури на площі 54 гектари. Завершені лісокультурні роботи на Коломийщині та Снятинщині. Закінчують садити ліс у Калуському, Франківському, Рогатинському лісгоспах. Як тільки зійде сніг і дозволить температурний режим, розпочнуть активну лісокультурну роботу держлісгоспи Верховинщини, Рожнятівщини, Долинщини», – зауважив керівник управління.

Після короткого інструктажу від лісівників присутні взялися до роботи. Діти і батьки, які приїхали з Харківщини, Сумщини, Київщини, Чернігівщини, вперше садили ліс. Дякували лісівниками за такий досвід, обіцяли повернутися і оглянути свої дерева через декілька років.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено