Івано-Франківськ

“Примирити ґвалтівника і його жертву”: у Ватикані вирішили об’єднати українку й росіянку під час Хресної дороги в Римі

Хрест тримати українка та росіянка мають у Страсну п'ятницю, 15 квітня.

hresna doroga rym scaled

Повідомлення Ватикану про те, що під час однієї з частин традиційної Хресної дороги в Римі у Страсну п’ятницю, яка для Римо-католицької церкви цього року припадає на 15 квітня, хрест символічно триматимуть українка і росіянка, спричинило обурення серед українських католиків.

Про намір об’єднати представниць українського та російського народів, що, вочевидь, має символізувати прагнення їх “помирити”, повідомляє Новинарня, пише ПІК.

“Під час ХІІІ стації, присвяченої у цій версії роздумам про смерть Ісуса на хресті, хрест триматимуть сім’ї українки та росіянки, що разом працюють у госпісі”, – зазначається в офіційному повідомленні Ватикану.

“Ця новина шокувала нас всіх. Цьому немає ні здорового пояснення, ні тим більше виправдання“, – наголосила парафіянка РКЦ, спеціалістка з комунікацій Олена Кулигіна.

Вона також навела слова двох жінок, які триматимуть хрест.

“Це дві братські країни, і я вірю, що в найближчому майбутньому дружба і любов між цими двома народами будуть продемонстровані ще не раз. Я вірю, що найближчим часом, як і ми з Іриною, Росія та Україна теж навчиться жити в мирі, підтримувати один одного.Жити однією сім’єю. Світу потрібні не війни, а мир”, – каже росіянка Альбіна.

Українка Ірина, яка близько 20 років живе в Італії прокоментувала ідею так:

“Ми сподіваємося, що мир може повернутися і, перш за все, мир між нашими народами. Цього конфлікт не хотів народ. Ми брати. Ми два близьких народи, у яких багато спільного. Те, що ми бачимо, — це величезне насильство. У нас багато спільного: сім’я, дружба. Багато відносин, які об’єднують наші народи. Ця війна руйнує те, що наші народи побудували. Я не думаю, що ця війна зруйнує всі стосунки. Між нами занадто міцні узи”.

У соцмережах християни різних конфесій, коментуючи цю ідею Ватикану, дивуються позиції Папи Римського Франциска, який уже не вперше під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну намагається “примирити” українців та росіян.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено