Івано-Франківськ

Оцінка експерта: коли настане перелом у війні та чи можливий другий фронт, проти РФ

Україна не повинна допустити умов, завдяки яким РФ могла б роздути пожежу війни до рівня світової.

104438867 256378512290079 2126890385222183621 n 1 3 3 scaled 1

Оцінка експерта: Ситуація на фронтах героїчного спротиву ЗСУ російським окупантам залишається складною.

Проте, закон США про ленд-ліз, що дає можливість значно збільшити та прискорити постачання озброєння, транспорту та іншої допомоги для України, наближає щонайменше перелом у війні проти путінської орди, пише ПІК.

Viyskoviy ekspert Oleg Zhdanov  Okupanti sprobuyit sche raz zdiysniti nastup na Donbasi  1 2022 04 03 10 59 17

  • Коли наступить перелом у війні на користь України?

Аналітичну оцінку надає Олег ЖДАНОВ, авторитетний військовий експерт, полковник запасу ЗСУ (на фото).

Олег Жданов: Я думаю, що казати про перелом у війні ми зможемо десь ближче до літа. Тому що перші зразки потужної зброї, які уже надходять в Україну, нам треба опанувати. Логістика плюс освоєння – це приблизно місяць. Тому це червень, ближче до липня. Тим більше, що зброя буде прибувати поступово, і нам треба буде навчати все новий і новий особовий склад, зазначив експерт висловив  на каналі 24.

Журналістка принагідно запитала:

  • Чи можливий у цій війні другий фронт,

як це було у другій світовій, завдяки чому вдалося розгромили фашистську Німеччину? Чи міг би тепер стати другим фронтом, скажімо, Китай?

Олег Жданов: Китай – це та країні, яка ніколи не втрутиться ні в яку гарячу сварку. Він буде чекати, коли «йому відвалиться». Така, на жаль, політика Китаю. І взагалі, я думаю, що під час активної фази війни навряд чи хтось, навіть Японія (має територіальні претензії до Росії – ред.), спроможеться втрутитися у наш конфлікт.

Тому що будь-яке втручання в наш конфлікт дасть змогу РФ роздути пожежу війни до рівня світової. І тоді Україна взагалі відійде на другий план. І Путін буде змушувати світових лідерів розмовляти з ним стосовно подальшої долі світу.

Це те, чого він справді добивається. Це основна ціль війни з боку РФ – світове лідерство та опанування територією, якою раніше опанував Радянський Союз, або мав політичний вплив – маю на увазі Східну Європу. Тому вони (збройні сили РФ – ред.) на наших кордонах не зупиниться, якщо будуть мати перевагу.

Тому зараз ми будемо воювати, на жаль, самі. Так, за підтримки, але своїми військовими, – сказав експерт.

  • Яка подальша доля Росії через посилення антиросійських настроїв у світі?

Олег Жданов: Можливо, доля РФ – стати країною-ізгоєм. Можливо, й зникнути зі світового політичного олімпу. А наше завдання (українців – ред.) – повернути свої території та суверенітет.

Публікацію підготувала Марія Палюга.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено