Івано-Франківськ

У Росію примусово вивезли мільйон українців: Україна намагається їх повернути

Рашисти вивозять у невідомому напрямку всіх, кого вважають ненадійними.

У Росію примусово вивезли мільйон українців: Україна намагається їх повернути

У Росію примусово вивезли понад мільйон наших громадян, Україна ініціює їхнє повернення. Про це повідомила омбудсмен з прав людини Людмила Денісова, пише ПІК.

«В деяких таборах знаходиться понад 20 тисяч громадян. Ті, хто не проходить «фільтрацію» окупантів, вивозять у невідомому напрямку і їхня доля не відома. Тих, хто ці заходи пройшов – насильно вивозять до росії», – зазначила вона.

Людям видають три довідки, які дозволяють пересуватися окупованими містами: «це довідка про те, що людина пройшла «фільтрацію», дозвіл на пересування містом та дозвіл на виїзд за місто.

«Понад один мільйон 185 тисяч громадян, серед яких 200 тисяч дітей, наразі в росії. Ми маємо докази, що примусова депортація готувалася заздалегідь. Є факти, що підтверджують, росія мала директиви для своїх округів – скільки і куди привезуть українців», – додала Денісова.

За її словами, в росії є волонтери, які знаходять табори з депортованими українцями і повідомляють про них українській стороні.
«Україна виступила з ініціативою створити міжнародну комісію з числа омбудсменів країн, які межують з росією. У нас є досвід перевезення громадян України з росії через треті країни. Але ви розумієте масштаб, понад мільйон громадян у руках окупантів, а ми вивезли лише кілька родин», – розповіла омбудсмен.
В окупованому Маріуполі окупанти змушують містян розбирати завали будинків, під якими знаходяться тіла загиблих. Люди не витримують такого видовища, втрачають свідомість. Також окупанти не дають можливості поховати тіла. Їх вивозять за місто, в спільну могилу, скоріше за все, щоб знищити докази своїх злочинів.
«На «гарячу лінію» Уповноваженого наразі надійшло понад 35 тисяч дзвінків, відносно 76 тисяч громадян.
“Були навіть дзвінки з окупованого Херсону. Телефонували керівники виправних колоній, які повідомляли, що людям, які утримуються в цих закладах, окупанти планують роздати зброю і змусити воювати проти України”, – каже Людмила Денісова.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено