Івано-Франківськ

Кіберполіція викрила ув’язненого, який “збирав” гроші на ЗСУ та продавав неіснуючу військову амініцію

Кіберполіція викрила ув’язненого колонії у шахрайстві під виглядом допомоги ЗСУ.

23-річний чоловік привласнював гроші громадян, відбуваючи покарання у місцях позбавлення волі, повідомляє ПІК з посиланням на Поліцію Івано-Франківської області.

“Фігурант створював фейкові акаунти у соцмережах та розміщував оголошення про збір грошей на потреби ЗСУ. Також він «продавав» в інтернеті неіснуючу військову амуніцію. До шахрайської схеми зловмисник залучив двох родичок, які отримували транзакції громадян на власні банківські картки”, – йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці встановлюють потерпілих та остаточну суму збитків.

“Працівники поліції провели обшук за місцем відбування покарання фігуранта та у помешканнях його спільниць. За результатами вилучено мобільні телефони, SIM-карти, банківські карти, комп’ютерну техніку та «чорнові» записи”, – йдеться у повідомленні.

Зловмиснику повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри іншим учасникам схеми.

Злочинну схему викрили співробітники кіберполіції в Івано-Франківській області спільно зі слідчими Калуського районного відділу поліції та у співпраці з представниками Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено