Івано-Франківськ

У Яремчі бізнесменку оштрафували на 120 тис грн: що у підсумку

Відповідальність була визначена за використання на роботі людей без офіційного оформлення.

1275114 news

Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправною та скасував постанову Управління Держпраці в області про накладення на фізичну особу-підприємця штрафу в розмірі 120 тисяч гривень, повідомляє ПІК.

“Під час проведення інспекційного відвідування за фактичною адресою здійснення підприємницької діяльності позивача встановлено, що на робочих місцях перебували двоє працівників без укладення трудового договору”, – йдеться у повідомленні.

Постановою Яремчанського міського суду позивачку визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 8 500 гривень. Втім, Управлінням Держпраці було винесено також постанову  про накладення штрафу на ФОП в розмірі 120 тисяч гривень за порушення вимог законодавства про працю.

У рішенні Івано-Франківського адмінсуду зазначається:

«Враховуючи притягнення позивача до адміністративної відповідальності, відсутні правові підстави притягнення фізичної особи-підприємця, яка використовує найману працю, за положеннями Кодексу законів про працю. Оскільки, в цьому випадку виникла подвійна відповідальність за одне порушення, а тому оскаржувана постанова є протиправною та підлягає скасуванню».

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено