Івано-Франківськ

В Україні можуть з 1 вересня відновити навчання у школах зі сховищами

Від початку повномасштабного вторгнення Росії 1888 українських закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів, 180 з них зруйновано повністю.

93fe25276dd3aa24 scaled

Проте вже з вересня навчання в школах можуть відновити. Про це повідомила перша леді України Олена Зеленська, передає Суспільне.

“Я знаю: жодне свято онлайн не замінить дітям жарти друзів, з якими стоїш на лінійці, а батькам — момент гордості, коли твій першокласник несе дзвінок”, — написала Зеленська.

Перша леді зазначила, що наразі пропрацьовується варіант, щоб з першого вересня відновити навчання в школах, де є сховища, а на зустрічі з ЮНІСЕФ вже обговорювали національну кампанію з відновлення навчання та відбудови зруйнованих шкіл.

Водночас дружина президента наголосила, що там, де школи вціліли, але окуповані, Росія зараз чинить освітній геноцид, зокрема забороняє навчатися за українськими навчальними програмами, допитує вчителів, зброєю змушує їх переходити на російську.

c6e2189c1d41a88d scaled

“Окупанти вилучають історію України, українську мову, українську літературу, забороняють у школах будь-які згадки про Україну. В частині шкіл продовжили навчальний рік до вересня, змушуючи наших дітей вчити російську мову, історію, літературу. Там теж не було українських урочистих лінійок. Лише залякування і терор”, — написала Зеленська.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено