Івано-Франківськ

Окупанти передали Україні перші тіла бійців, що загинули на Азовсталі (ДОПОВНЕНО)

Десятки жертв доставлені до Києва, де проводиться аналіз ДНК для ідентифікації останків.

630 360 1652537119 355

Російські окупанти передали Україні перші тіла українських захисників, які загинули на заводі “Азовсталь”. Це відбулося 4 червня в рамках обміну тілами 160 на 160, інформує УП з посиланням на Associated Press, пише ПІК.

Екскомандир “Азова” Максим Жорін повідомив, що десятки тіл бійців, які дістали з руїн розбомбленого заводу, доставлені до Києва, де проводиться аналіз ДНК для ідентифікації останків.

Про вилучення останків бійців з руїн “Азовсталі” український уряд наразі не повідомляв, але родичі солдатів, які загинули на заводі, обговорили цей процес із журналістами.

Брат бійця “Азова”, який зник безвісти і імовірно загинув на заводі, розповів, що як мінімум дві вантажівки з тілами з “Азовсталі” були доставлені у військовий шпиталь у Києві для впізнання. 

Натомість, Володимир Зеленський підтвердив сьогодні, що в руках росіян перебувають понад 2,5 тисячі українських бійців з “Азовсталі”. Їхнім визволенням займається ГУР Міноборони. Про це глава держави розповів журналістам, його цитує “Інтерфакс-Україна”.

ДОПОВНЕНО: Прессекретар полку “Азов” Ганна Головко заявила, що всі 160 українських тіл, переданих РФ, були з руїн “Азовсталі”. Вона сказала, що як мінімум 52 із цих тіл вважаються останками бійців полку “Азов”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено