Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки цивільних загинули в Україні за час війни

Серед дітей загинули 106 хлопчиків і 103 дівчинки, стать 68 дітей і 1324 дорослих поки не вдалося встановити.

images 5

Втрати серед цивільних осіб з 24 лютого, коли Росія розпочала війну проти України, до 24:00 13 червня склали 9931 цивільних (трьома днями раніше – 9785), зокрема 4432 загиблих (4395), повідомляє Інтерфакс з посиланням на  управління Верховного комісара ООН з прав людини ( УВКПЛ ООН), пише ПІК.

“УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де велися інтенсивні бойові дії, затримується, а багато повідомлень все ще чекають на підтвердження”, – наголошується в документі щодо даних ООН.

Це стосується, наприклад, Маріуполя (Донецька обл.), Ізюма (Харківська обл.) та Попасної (Луганська обл.), де є повідомлення про численні жертви серед цивільного населення. Вони підлягають подальшій верифікації та не включені до вищенаведеної статистики.

“Причиною більшої частини випадків загибелі або поранення цивільних осіб було застосування вибухових пристроїв із великою зоною ураження, зокрема обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та авіаудари”, – йдеться у зведенні.

За підтвердженими даними ООН, загинуло 1693 чоловіки, 1138 жінок, 106 хлопчиків і 103 дівчинки, тоді як стать 68 дітей і 1324 дорослих поки не вдалося встановити.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено