Івано-Франківськ

Дайджест музичних прем’єр 27.06-03.07: MONATIK, Друга ріка, KADNAY, Pianoбой та інші

Минули сім днів, тож ПІК традиційно зібрала найактуальніші музичні прем’єри тижня.

MyCollages 2022 07 03T173514.051 scaled

MONATIK – альбом “ART Оборона”

Що цікавого? Монатік на початку повномасштабної війни випустив трек “ART Оборона”, проте згодом створив ще кілька пісень, які умістив в новий альбом. У нього увійшло 9 пісень.

Якщо раніше репертуар Монатік був здебільшого російськомовним, то зараз в альбомі лише дві такі пісні – “Молчунам” та “2022”. Всі інші – україномовні. Що цікаво, пісню “Так і буде” Монатік записав спільно з синами Данею і Платоном. У ній хлопчики кажуть, що мріють про вільну країну.

Майже 5 місяців тривоги, страждання, страху і гніву, спроб відшукати себе, всю сім’ю в розбитих мріях, перетворились на майже 19 хвилин музичних роздумів. Сьогодні найголовніше не втратити надію, тож маю надію, що Art Оборона не отримає продовження і війна скоро зникне з України. А ця музика — зможе відволікти, надихнути, нагадати… Створення музики у ці часи, особисто мене, рятує і боронить від занурення у кримезну темряву“, – наголосив співак. 

Друга ріка – “Чи ти почув” for Mariupol

Що цікавого? 1 липня гурт «Друга Ріка» оприлюднив пісню «Чи ти почув» та кліп на неї. Вперше музиканти зіграли її на благодійному онлайн-концерті ще у квітні, присвятивши заручникам на заводі «Азовсталь» та всім постраждалим жителям Маріуполя, який став уособленням зруйнованих міст України та територій, що знаходяться під тимчасовою окупацією ворогом.

Наша пісня закликає бачити прекрасне у повсякденному, підказує, звідки брати натхнення та сили рухатись далі. Вона про те, на що чекають сотні полонених як військових, так і цивільних, яких ми мусимо повернути, щоби вони знову могли бачити, чути, жити…”, – фронтмен гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин.

KADNAY – “Вірою.Правдою”

Що цікавого? Український гурт KADNAY випустив нову пісню під назвою “Вірою. Правдою”. Музиканти заспівали про мужність і подвиги захисників і розплату, яка чекає на окупантів за скоєні ними звірства. У кліпі на пісню показані ілюстрації українських художників на тему війни, а також моторошні фотографії зі зруйнованими будинками та пораненими людьми. На створення треку музикантів надихнув “Заповіт” Тараса Шевченка.

“Вірою. Правдою” вже доступна для прослуховування на всіх музичних платформах. Нехай надає наснаги, сил та віри у нашу перемогу! Все буде Україна”, – написали на своїй сторінці в Instagram музиканти.

DANTES – “Тільки ми”

Що цікавого? Володимир Дантес презентував трек “Тільки мі”, присвячений тим, хто любить і чекає на зустріч з коханими, з яким розділила війна.

“В нас ніхто не може забрати волю, свободу та кохання! В найтемніші часи не хочеться бути наодинці, є нереальне бажання бути з тим/тією, з ким ти будеш посміхатися, для кого жити. Так, багато родин/пар зараз в різних містах, країнах. Але всі, як і я, чекають, коли можна бути зустріти їх з потягу, щоб нарешті обійнятись. Цю пісню писав, коли мені було дуже складно, але япродовжував вірити, що далі буде тільки краще. Так воно і сталося”, – зазначив виконавець.

Pianoбой – “Триматись своїх”

Що цікавого? Український співак і музикант Дмитро Шуров, відоміший як Pianoбой, випустив перший трек з початку повномасштабного вторгнення РФ до нашої країни. Пісня під назвою “Триматись своїх” була написана рік тому, проте її слова актуальні нині як ніколи. У них йдеться про свободу та любов до Батьківщини, а також про невідомість майбутнього. Але всупереч усьому, як сказано в пісні, ми не віддамо свого і триматимемося своїх.

Я дуже хотів випустити пісню вже після перемоги, мріяв, що вона стане піснею, під яку українці повертатимуться додому і відновлюватимуть країну. Перший місяць війни я навіть думати не міг про музику, від неї розривало серце і одразу душило сльозами. Але згодом, зустрічаючись із військовими, лікарями, поліцією, комунальниками, людьми, які змушені жити в метро і ховатися по бомбосховищам, я відчув, наскільки потужна музика під час війни“, – прокоментував реліз Шуров. 

YAROMIYA – “Журавлі”

Що цікавого? Війна – найстрашніше, що може трапитись у світі. Біль, страх, невідомість, відчай. На жаль, це явище навідалось до нас, цей жах зустрів нас на порозі своїх домівок. Ми його не чекали та не хотіли. У пісні “Журавлі” співачка описує нам про те, як ми змінилися усі за цей час, як війна повпливала на кожну сім’ю, кожну людину, кожну душу.. про те, як війна розлучає родини, розлучає закохані серця.

Ми, українці, стали інші, нас розкидало по всій землі. Та в наших душах є те, що не вмирає. Обов’язково кожен повернеться у свій рідний край і дім, ми здобудемо омріяну перемогу з вірою у себе та Бога”, – розповіла співачка. 

Дядя Вадя – “Мала”

Що цікавого? Учасник гурту MOЗGI Дядя Вадя презентував сольний трек “Мала”, присвячений усім тим, що розлучила війна РФ в Україні.

“Нарешті прем’єра! Присвячується всім кого розлучила ця клята війна! Усім нашим захисникам и їх родинам! Усім хто загинув і в кого зруйнували їх будинки і міста!”, – зазначив Дядя Вадя.

Читайте також на ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено