Івано-Франківськ

Дайджест музичних прем’єр 03-09.07: Alina Pash, Jerry Heil & Alyona Alyona, MamaRika та інші

Минули сім днів, тож ПІК традиційно зібрала найактуальніші музичні прем’єри тижня.

MyCollages 2022 07 10T112226.367 scaled

Артем Пивоваров – “Ой На Горі”

Що цікавого? Співак Артем Пивоваров презентував нову пісню “Ой, на горі”. Композиція вийшла в рамках проекту артиста “Твої вірші, мої ноти”, де він за основу бере вірші українських поетів та створює на них пісні. За основу нової композиції “Ой, на горі” лягла українська народна пісня про двох голубів, яких розлучив стрілець. Пивоваров наголошує, що сенсу, закладеного автором у словах, він вирішив не змінювати. Проте зі звучанням проекспериментував та зробив потужну пісню, яка б надихала і давала сили. Артист активно займається волонтерством і, спілкуючись з українськими військовими, помітив: головне, що їм потрібно – це мотивація.

“Робота змальовує спільну для більшості сучасних українців картину. Дійсність, в якій мільйони сімей були змушені розлучитися та відчути біль втрати. У цей час кожен з нас проходить “трансформацію”. Поняття “сім‘ї” стає більш обширним та духовним, адже це не лише про кровні узи”, – пояснив співак.

Jerry Heil & Alyona Alyona & Ela – “KUPALA”

Що цікавого? Українські співачки alyona alyona та Jerry Heil випустили спільний з німецькою артисткою ela трек Kupala, а також відеокліп на нього. Вперше в історії української музики німецька артистка виконує українську народну пісню німецькою мовою.

“Відтепер кожна робота, яку ми створимо, нестиме у світ ідею геніальності української культури й музики зокрема. Неповторності її звучання. І цінності для світової індустрії. Ми вже це робимо! І фіт з ela, німецькою співачкою, що заспівала українську пісню німецькою мовою — феєричний початок!“, — написала Jerry Heil в Instagram, презентуючи відео.

Alina Pash – “HEAVEN”

Що цікавого? Співачка Alina Pash презентувала двомовний трек Heaven. Присвятила композицію дітям, які загинули під час російської агресії проти України. Зворушливий текст англійською й українською мовами та чуттєвий спів зірки довели слухачів до сліз. Кліп знімали в Литві. Музичною прем’єрою співачка поділилася 8 липня на YouTube-каналі.

“Те, про що страшно говорити, але мовчати – ще страшніше. Станом на ранок 1 липня понад 989 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. 345 з них – загинули. Це велике горе та нестерпний біль, які ми, українці, маємо трансформувати в силу й світло заради майбутнього нашої країни та наших дітей“, – йдеться в описі.

MamaRika – “Як ти там живеш”

Що цікавого? Українська співачка MamaRika випустила новий кліп на ліричну композицію “Як ти там живеш”. Співачка MamaRika записала зворушливу пісню “Як ти там живеш” і зняла на неї кліп, де показала емоції, які переживає жінка в розлуці з найближчою людиною.

“У кожного з нас є хоча б одна особиста історія, яка так і не закінчилася хепі-ендом… Коли серце розбите, надії невиправдані і ти вимушено починаєш життя заново. Але справжні емоції ніколи не проходять і за першої нагоди рука тягнеться написати “Як ти там живеш без мене?” – прокоментувала MamaRika.\

MONATIK – Пригорни | LIVE

Що цікаво? Пригорни — одна із найчуттєвіших і найглибших любовних композицій, написаних співаком за воєнний час. LIVE під час благодійного туру в підтримку України “Life will win”.

“Віримо, що зовсім скоро війна в Україні закінчиться, і ми зможемо пригорнути близьких”, – написав MONATIK.

Віталій Козловський & IKSIY – “Перемога”

Що цікавого? Співак Віталій Козловський випустив спільно з IKSIY нову пісню під назвою “Перемога”, яку присвятив мужності українського народу. Співак зізнався, що довго не хотів нічого випускати. Мовляв, щойно налаштовувався на творчість – знову через росіян гинули десятки людей. У Козловського була повна апатія, втім, зрештою він подумав, що це і є метою ворога –залякати, позбавити мотивації, зневірити і змусити морально здатися.

Не можна падати духом, коли наші військові з усмішкою кажуть: “Все буде добре! Переможемо і повернемось!”. Цей музичний твір я присвячую нашим надзвичайним та непереможним людям“, – прокоментував виконавець.

Gogol Bordello, KAZKA та Сергій Жадан – “Forces of Victory”

Що цікавого? Американський гурт Gogol Bordello заспівав українською мовою. Разом із українським поетом Сергієм Жаданом і солісткою гурту Kazka Олександрою Зарицькою вони записали пісню Сили перемоги / Forces of Victory.

«У цьому треку об’єдналися три сильні та дуже різноманітні українські музичні голоси: Gogol Bordello та легендарний поет і панк-рокер Сергій Жадан та етно-сінт-поп сенсації Kazka, які обидва родом із розлюченого міста Харкова. Це послання натхнення та підтримки захисникам України, чия правдивість і праведна лють незаперечні й відображені цими енергійними творчими силами», — написали Gogol Bordello, представляючи пісню.

KOZAK SYSTEM – “Мольфар”

Що цікавого? Український гурт Kozak System випустив потужну пісню, яка отримала назву “Мольфар”. Як розповів лідер колективу Іван Леньо, який на початку повномасштабного вторгнення Росії до України вступив до лав ЗСУ, пісня народилася ще 2014 року. Утім, тривалий час вони не могли її представити на загал.

Ця пісня виникла 2014 року, коли війна з Росією почалася, тільки вона була в межах Донецької і Луганської областей. Ми їздили на передову грати для хлопців і дівчат просто на “нуль”. І там познайомилися з 10-ю гірсько-штурмовою бригадою, в якій тоді працював автор пісні Гліб Бабич. Ми з ним зробили декілька пісень. “Мольфара” ми зробили теж в ті часи, але я співав його два рази в житті: на Європейській площі і на полігоні. Це дуже складна пісня для співу. Взагалі це дуже тяжка пісня”, – розповів Іван в ефірі телемарафону.

YARMAK FT. ALISA – “ДИКЕ ПОЛЕ”

Що цікавого? Український репер Ярмак презентував новий трек під назвою Дике поле. Композицію виконавець записав у колаборації зі співачкою Алісою Панчук. У дописі під піснею на YouTube-каналі репера йдеться, що цією композицією він прагне підтримати бойових дух українських військових, а особливо захисників Маріуполя.

Цією піснею я хочу підтримати бойовий дух наших воїнів, а особливо захисників Маріуполя, які сьогодні показують небачений в світі героїзм! Найбільше, що мене турбує останнім часом – це їх життя! Одні з найкращих бійців нашої країни опинились в повному оточенні і потребують нашої підтримки та уваги всього світу“, – зауважив співак.

Zelenooka – “За нами перемога”

Що цікавого? Під час написання “За нами перемога” співачка та сонграйтерка Zelenooka, учасниця шоу “Голос Країни-8“, надихнулась словами Тараса Шевченка “Борітеся – поборете”. У цій пісні Zelenooka розповідає про нашу перемогу і про наш народ, який об‘єднався проти зла.

Хочу підтримати українців своєю новою піснею, написаною в підвалі під час обстрілів. Мільйони людей зараз в небезпеці, або навіть в окупації, і кожного дня їх хочуть переконати, що України не буде. Але я вірю в ЗСУ, ТрО та всіх, хто допомагає нашій країні і воює на своєму фронті. Саме завдяки нашій спільній роботі Україна переможе і всі зможуть повернутися до свого дому!“, – впевнена Zelenooka.

Chingis – “Очі”

Український виконавець Chingis представив сингл “Очі”, присвячений своїй родині та українцям, яких розділила війна. Рідний племінник співака Андрій – поранений офіцер. Його дружина з маленьким сином, пройшовши фільтраційні табори, перебуває у безпеці. А він – у полоні. Весь біль свого серця, своєї сім’ї та всієї України артист перетворив на пісню “Очі”.

“Маю сміливість розказати вам історію… Історію кохання, історію виживання, історію війни, історію “Азовсталі”… Він – захисник Маріуполя, підполковник Нацгвардії, кіборг “Азовсталі”, син моєї рідної сестри. Вона – дружина військового. Його дружина. Бранка бомбосховища “Азовсталь” із сином на руках… Це біль… Біль мого серця. ВІН – мій рідний племінник. Наразі, поранений військовополонений офіцер. ВОНА – моя невістка, що пройшла із дитиною фільтраційні табори. Вже у безпеці. Що далі??? Скільки таких історій, доки триває війна? Скільки очей з надією? Скільки сердець? Вірю в Україну та ЗСУ! Бо віра – в очах кожного з вас! Бо ваші очі – лоскочуть душу…, – зазначив артист.

МЮСЛІ UA ft. Vasia Charisma | ДОБРИЙ ДЕНЬ Everybodу

Що цікавого? Розважальний канал Мюслі UA потішив українців новим хітом під назвою “ДОБРИЙ ДЕНЬ Everybody”. Не важко здогадатись, що він присвячений одному із найприємніших політиків – британському прем’єру Борису Джонсону.

“Цей трек–це прояв поваги команди МюсліUA найпозитивнішому політику світу та найбільшому другу всього українського народу Борису Джонсону… або, як його називають в Україні, Борису Джонсонюку! Пане Борис, ви легенда. Рвете русню на британський прапор! Ми вдячні Вам за відкритість та Вашу допомогу у боротьбі з головним ворогом нашої країни. Ukraine love you and поважає very much!”,–діляться творці.

“Флайза” – “2 фронти”

Що цікавого?Луцький гурт «Флайза» записав нову пісню, якою хоче привернути увагу до наявності двох фронтів в Україні: перший очевидний, на передовій, а інший в тилу. Текст «2 фронти» написали ще кілька років тому. Проте зараз його трішки підредагували під сучасніші події. За словами музикантів, в основі лежить майже особиста історія, яку трішки приправили певним романтизмом і драматургією. 

Паліндром – “Літній час”

Що цікавого? Львівський музикант Паліндром (справжнє ім’я – Степан Бурбан) випустив новий кліп на пісню «Літній час». У відео використані кадри з фільму Ролана Сергієнка «Відкрий себе».

Кліп і пісня – рефлексія на тему українського минулого в срср, нульових та лють через повномасштабну війну, яку розв’язала РФ. Бурбан згадує й тему комплексу меншовартості і вбивства «москаля в собі», говорячи про важливість припинення ностальгії та спільним культурним простором з РФ.

Роман Скорпіон – “Поцілую”

Що цікавого? Український співак Роман Скорпіон був настільки зворушений підтримкою України польським народом, що на подяку записав трек “Поцілую” польською мовою.

“Після того, як росія почала повномасштабну війну, світ об’єднався для допомоги та підтримки Україні: зброєю, гуманітарними вантажами, ліками, грошима, санкціями тощо.  Польща, одна з тих країн, що перша простягнула руку допомоги , вона бореться разом з нами за нашу країну.  І сьогодні, як знак подяки польському народу за їхню підтримку з першого дня війни, я презентую пісню «Pocałuję» польською мовою”, – розповів Роман Скорпіон.


Читайте також на ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено