Івано-Франківськ

Які продукти українці здебільшого купують під час війни

Попит на харчові продукти протягом війни змінюється під впливом ажіотажу.

345345 scaled

Війна та економічна ситуація в країні сильно змінили купівельну спроможність українців, які зараз перейшли на продукти за доступними цінами, повідомляє Главком, пише ПІК.

Як розповіла керівник GR-департаменту Асоціації рітейлерів України Наталія Петровська, користується попитом продукція першої необхідності та товари з тривалим терміном зберігання.

  • Серед пріоритетів українців – такі товари:

яйця;
молоко;
цукор;
крупи;
сезонні овочі та фрукти.

За словами експерта, деякі інші товари неможливо зараз ввезти в країну, а деякі стали недоступними для клієнтів магазинів за цінами, тому їх почали купувати менше. На загальні споживчі тенденції також вплинули обмеження, наприклад, на алкогольні напої.

“Попит на харчові продукти протягом війни змінюється під впливом ажіотажу, як це було з гречкою, сіллю, цукром. У мережах супермаркетів ці продукти активно продають навіть у перший місяць літа, разом із содою та оцтом – їх купують у 2-3, іноді в 4 рази частіше, ніж раніше”, – пише видання.

Раніше повідомляли, що зростання інфляції зумовлювалося порушенням ланцюгів постачання, нерівномірним попитом, збільшенням видатків бізнесу та фізичним знищенням активів підприємств через повномасштабний напад Росії на Україну.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено