Івано-Франківськ

В уряді відповіли, що буде з цінами на пальне після зміни курсу долара

Наразі великі мережі заправок, які покривають приблизно 70% ринку, свої ціни на пальне, не змінили.

ya 17934 31313

У Міністерстві економіки не очікують підвищення цін на пальне після зміни Національним банком офіційного курсу гривні до долара.

Про це повідомив перший заступник міністра економіки Денис Кудін в ефірі всеукраїнського телемарафону, повідомляє УНІАН, пише ПІК.

“Ми переконані в Міністерстві економіки, що суттєвого зростання цін на пальне не має відбутися. Чому так? Коли уряд скасував верхнє обмеження ціни на пальне для того, щоб наситити ринок і уникнути дефіциту, відбулося зростання ціни. Це дозволило імпортерам повністю перекрити логістичні витрати, закуповувати ресурс дорожче в умовах дефіциту на європейських ринках. Загалом, сьогодні ми бачимо, що на заправках пальне є, черги або суттєво зменшилися, або взагалі зникли. І це створило умови для того, щоб ціна понижувалася”, – сказав Кудін.

За його словами, якби не було перегляду курсу, то в наступні пару тижнів українці б побачили значне зниження ціни на заправках.

“Сьогодні у зв’язку зі зміною курсу зниження ціни не відбудеться, але ми бачимо, що вже сьогодні після вчорашнього рішення основні великі мережі заправок, які покривають приблизно 70% ринку, свої ціни не змінили. Ми очікуємо, що така ситуація триматиметься і надалі, тобто вважаємо, що у пальному великих змін не буде”, – сказав заступник міністра.

Кудін зазначив, що зміни цін будуть спостерігатися у побутовій техніці, у дороговартісних приладах, обладнанні, які можуть постачатися з-за кордону. При цьому він наголосив, що в умовах війни кожен споживач зменшує витрати на такі товари.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено