Івано-Франківськ

Кіно в час війни: у Франківську презентували фільм “Небо парасолька” (ФОТО)

Фільм знятий на Прикарпатті у Верховинському районі.

Сьогодні, 26 липня, у «Люм‘єрі» відбулася пресконференція і розмова про кіно в часі війни з Богданом Бенюком, Зазою Буадзе та творчою групою фільму «Небо парасолька» в рамках проєкту “Внутрішня імперія. Психоаналіз та кіно”, повідомляє журналістка ПІК з місця події.

На пресконференції говорили про кіно в час війни. Про режисерів та акторів на міжнародному кіноринку та яке кіно потрібно глядачам сьогодні, а також презентували фільм “Небо парасолька”.

“Зараз, в непрості часи такі покази і зустрічі дуже важливі. Диво, яке відбувається під час показу фільму, це обмін енергії. Це важливо не тільки для глядача, але і для фільму. Без цього кіна не існує. Я надіюсь, що буде така синергія, магія кіно. Франківськ мені майже рідне місто. Усі прем’єри були тут. Це другий показ нашого фільму. Я відкрию таємницю. Зараз ми робимо нову версію фільму, коротшу. Цю версію пересічний глядач не побачить”, – сказав кінорежисер Заза Буадзе.

Богдан Бенюк, актор театру і кіно розповів, що у фільмі не згадується війна, але розриваються сім’ї. Це і є війна.

“У нашому фільмі не згадується війна, але розриваються сім’ї, де дочка не послухавши тата поїхала за кордон. Це своєрідна війна. Цього року вступали до мене на курси 35 чоловік і я набрав акторів. По моєму 4 сім‘ї повні, тато і мама, а всі решту колоті сім‘ї і це такий жах. Кажуть, українці сильні сім‘ями, а насправді вони у нас втрачаються, розходяться, сходяться. Якийсь такий пошук іде, але цей пошук психологічний. Щоб знайти спокій внутрішній, якраз таке метання людське і відбувається, тому це питання людське і є у фільмі “Небо парасолька”, – сказав Богдан Бенюк.

Бенюк каже, що його роль йому дуже подобається.

“Я колись думав, що я гано зіграв “Ати-бати, йшли солдати” Леоніда Бикова, а потім я зрозумів, що це не моя заслуга, то Леоніда Федоровича заслуга, тому що він знайшов для мене, для пуцвірінька, який тільки починав акторку діяльність, ті моменти, як мене розкрутити, щоб я йому дав потрібний варіант психології, яка була у тому фільмі. Я тільки через роки зрозумів, що він мені протоптав стежку. Мені здалося, що це я, а потім я зрозумів, що це довкола були ті люди, які дали через мене вихід своїм емоціям, але перед цим вони мене любили. І така сама історія трапилася і у цьому фільмі.  Мій герой – гарний, мудрий, філософський чоловік, який перетягнув на українську сторону італійців”, – зазначив актор

Акторка театру і кіно Ірина Бенюк каже, що її героїня дуже романтична.

“Коли я дізналась, що фільм обріжуть, я така: “все, мої сцени обріжуть”. Було б дуже шкода. Моя героїня дуже романтична і не хочеться, щоб обрізались ці сцени, сцени з колечком, бо власне війни завжди є, все йде по спіралі. Кожних 100 років буде голод, війна і так людство влаштоване, на жаль, ми не робимо висновків. Людині нічого не треба, людині потрібна рука збоку, любов і сім‘я. Як кажуть, міцна сім’я – міцна держава“, – зазначила Ірина Бенюк.

Після пресконференції відбувся показ фільму «Небо парасолька» і традиційний психоаналітичний кінорозбір по завершенні фільму.

Усі виручені з продажу квитків кошти передадуть на потреби ЗСУ.

Довідково: у фільмі «Небо парасолька» йдеться про історію молодого італійця Майка, який має українське коріння та їде в покинуте карпатське село, щоби розвіяти прах своєї матері. Тут живе його дід Михайло, колишній клоун на прізвисько Буба. Знайомство діда та онука супроводжується низкою карколомних подій, які назавжди єднають долі діда та онука.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено