Івано-Франківськ

Позбавте нас цього директора: наполягають батьки, вчителі та учні Дитятинської гімназії на Прикарпатті

Громада села Дитятин Більшівцівської територіальної громади просить владу розірвати строковий договір з багатолітнім керівником гімназії.

297265946 1679361909107125 902293198143953611 n

  • Спромоглися на ось таке офіційне фото гімназії.

1

Хто керує в гімназії: директор чи його жінка?

Поки у більшості шкіл України роздумують, як вчити дітей з 1 вересня – онлайн чи офлайн, у Дитянинській гімназії (17 км від адмінцентру Бальшівцівської громади), намагаються змінити директора Богдана Біласа.

Він вже двадцять років у директорському кріслі. Але зараз шкільна сім’я та й сільська громада більше не залишають йому такої можливості.

8 червня, після сільських зборів, звернулися у відділ освіти Більшівцівської селищної ради та повідомили, що “висловлюють недовіру директору через “його антипедагогічну поведінку та зловживання службовим становищем”.

Відповіді не отримали, тож звернулися чомусь до начальника департаменту освіти Івано-Франківської ОДА Віктора Кімаковича  і теж повідомили про всі негативи, які роками спостерігають за диретором ліцею.Та пан Кімакович скерував звернення у Більшівці. Коло замкнулося.

Добре мати у владі сватів

Кажуть, що Білас давно був би звільнений, якби не мав своєї руки у владі.

“Мова про те, що Дитянинська гімназія підпорядкована  Більшівцівській територіальній громаді, яку очолює Василь Саноцький. А Богдан Білас є сватом рідного брата Саноцького. Ось так з’явилася над головою Біласа захисна парасолька від розірвання з ним строкового договору”, – розповідають батьки школярів, та просять не називати їх імен, бо бояться директорського гніву.

Так чи інакше, але коли дитятинці звертаються до голови громади з пропозицією вислухати їх претензії до очільника ліцею, звернути увагу на його корупційні справи, на його рукоприкладство до вчителів та дітей, пан Саноцький наче не чує. На збори до села не приїздить. І на письмові звернення відповідей не надає.

Щоправда, побувала у гімназії начальниця відділу освіти Більшівцівської територіальної громали Лідія Крупа. Й не сама, а з цілою комісією, зокрема, у складі депутатів-директорів освітніх закладів. Але ж вони, проявляючи посадову солідарність з Біласом, не стали робити жорстких висновків, а дали Богдану Богдановичу можливість, так би мовити, виправитись. Поставили перед ним завдання із 6 пунктів. Ось як пишуть про це працівники гімназії.

Snymok lyst 1

Ось така вона – гімназія при Біласі: ні вивіски, ні затишку, ні тепла у приміщеннях в холодну пору року, ні належної вбиральні. А під час війни – не підготовлене бомбосховище, в котельні  – справжній потоп.

Бо, зазначають селяни, директор – безгосподарник, довів школу до ручки.

А ще вбачають за ним начебто корупційні складові.

koruptsiya

Що скаже сесія?

День за днем час наближає учнів Дитятинської гімназії до нового навчального року. Директор, якому висловили недовіру, не збирається покидати керівне місце у навчальному закладі. Цього понеділка, на чергових зборах, знову демонстрував свої не кращі якості.

Батькам, у яких є нарікання на його роботу, радив забрати своїх дітей з гімназії, куди хочуть. Одного з батьків пан Білас посилав на фронт, принижував його гідність … Дитятинці все записали на відео, бо зазвичай директор полюбляє заперечувати свій “героїзм”.

Більшівцівська влада, мабуть, чекає, що все “розсмокчеться”. Та громада Дитятина хоче винести питання недовіри директору місцевої гімназії на сесію Більшівцівської селищної ради, яка планується на 12 серпня.

Що скаже рада – наразі невідомо. Але те, що кадрова історія Дитятинської гімназії давно вийшла за межі пристойності –  це факт, це проблема, яку потрібно розв’язати. Чим швидше, тим краще. Якщо цього не станеться, попереджають батьки, 1 вересня вони не пустять дітей до школи – ані офлайн, ані онлайн.

Марія Палюга.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено