Івано-Франківськ

Світові ціни на продовольство падають 4 місяці поспіль — ООН

В липні світові ціни на продовольчі товари різко впали.

1b19e2a land2

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) заявила, що в липні світові ціни на продовольчі товари різко впали, а основні зернові культури та олії подешевшали більш ніж на 10%.

Про це повідомляють Новини ООН.

“Зниження вкрай високих цін на продовольчі товари можна лише вітати, особливо з погляду доступності продовольства. Однак зберігається безліч чинників невизначеності, зокрема високі ціни на добрива, що може позначитися на перспективах виробництва та джерелах коштів для існування фермерів. Крім того, слабкі прогнози щодо розвитку світової економіки та коливання валютних курсів загрожують серйозними проблемами для глобальної продовольчої безпеки”, — зазначив головний економіст ФАО Максімо Тореро.

Зазначається, що середнє значення Індексу продовольчих цін ФАО в липні знизилося на 8,6% й становило 140,9 пункту. Цей показник, що досяг на початку року рекордно високого рівня, знижується четвертий місяць поспіль, але все ще на 13,1% перевищує значення, зафіксоване в липні минулого року.

Індекс продовольчих цін ФАО падає вже четвертий місяць поспіль, починаючи з квітня 2022 року. Насамперед слід відзначити ціни на зернові, які за місяць впали на 11,5%, при цьому вони все ще на 16,6% вищі за рівень липня 2021 року.

Падіння цін торкнулося всіх видів зернових, передусім пшениці, яка подешевшала на 14,5%. Це зумовлено досягнутою домовленістю про розблокування експорту з ключових портів України, а також зростанням сезонної пропозиції в Північній півкулі, де триває збирання врожаю.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено