Івано-Франківськ

Просили Божого благословення для України: у Крилосі відбулася Всеукраїнська Патріарша проща (ФОТО)

Протягом двох днів прочани з різних куточків Прикарпаття перебували на крилоській горі в молитві.

Просили Божого благословення для України: у Крилосі відбулася Всеукраїнська Патріарша проща (ФОТО)

Проща у Крилосі, до Галицької чудотворної ікони Матері Божої розпочалася 6 липня. Про це повідомляє Івано-Франківська Архієпархія, пише ПІК.

Після вечірньої молитовної програми, яка включала в себе Велику Вечірню, молебень до Пресвятої Богородиці, молитви на оздоровлення та цікаві науки, сьогодні, 7 серпня Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин у співслужінні Владики Йосафата Мощича, єпископа Чернівецького, та численного духовенства очолив Божественну Літургію. 

На завершення Божественної Літургії Митрополит Володимир зачитав свій пастирський лист усім прочанам, а опісля висловив надію на Господа Бога у цей складний час для нашої Батьківщини:

«Дорогі у Христі, знаємо, що Господь допоможе, а Пресвята Богородиця запровадить нас до вічного життя, а також буде провадити до великої радості наших дітей та внуків в незалежній Батьківщині-Україні».

Далі Митрополит Володимир пригадав про Спасительну місію Сина Божого, яка має зв’язок до теперішніх кровавих подій в Україні:

«Потрібно було нашому Господу Ісусу Христу померти на Хресті й воскреснути, щоб Його Церква завжди була присутня у цьому земному світі. Тому наші воїни, які загинули і яких ми оплакуємо, є наріжним каменем будівництва нашої Батьківщини-України в майбутньому. А наші молитви заносимо, щоб Господь беріг наших воїнів, благословив нашу владу та щоб дарував Україні перемогу».

На завершення свої проповіді Владика Володимир зазначив:

«В нашій єдності є сила і перемога народу. Ми зібралися в Крилосі, щоб самим набиратися сили та єднатися, цим показуючи приклад всій Україні, адже хочемо бути величним народом. Митрополит Андрей Шептицький відкрив нам нашу історію князівської Галичини, Блаженніший Любомир відновив нам нашу віру, щоб тут ми набиралися сили разом зі святою Богородицею, а Блаженніший Святослав щорічно підтримує цю прощу, яку називаємо Патріаршою».

Владика Володимир висловив слова подяки усім, хто спричинився до проведення цьогорічної прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, уділивши повний відпуст та своє Архієрейське благословення.

1 16 scaled 1 30 scaled 1 38 scaled 1 47 scaled 1 56 scaled 1 59 scaled 1 63 scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено