Івано-Франківськ

“Бавовна” у Криму, депутат-псевдоблагодійник, будинок для дідуся: ТОП-10 новин тижня за 08.08 -14.08

Кожен українець мріє, що одного дня почує новину про НАШУ перемогу! Так і буде!

ТОП-10 новин тижня: важливі події, які трапилися в Україні та на Прикарпатті впродовж останніх семи днів  – в огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Крим: вибухи на території військового аеродрому

photo 2022 08 09 15 53 01 scaled

9 серпня, по обіді неподалік села Новофедорівка пролунали потужні вибухи. Відомо, що цей аеродром є одним із ключових для російської авіації на півострові, який вона використовує для авіаударів по Україні.

 За словами очевидців, пролунало щонайменше 15 вибухів. Через це у Криму розпочалася паніка. Утворилися пробки з машин, оскільки туристи та місцеві жителі намагалися залишити півострів.

Відомо про одного загиблого та п’ятеро постраждалих. Міністерство оборони Росії стверджує, що аеродром у Криму ніхто не обстрілював, просто чомусь відбулася детонація боєприпасів.

У Міноборони України спростували інформацію про те, що до вибухів можуть бути причетні Збройні Сили України. А також вкотре нагадали про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

Полонені азовці: родичі захисників звернулися до Зеленського та міжнародних організацій

alt

“Асоціація родин захисників “Азовсталі” звернулася до президента України Володимира Зеленського, до всіх міжнародних організацій, зокрема гарантів безпеки захисників “Азовсталі” – Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, з проханням втрутитися у цей театр абсурду, засудити та завадити проведенню фейкових трибуналів, які загрожують бійцям полку “Азов”.

Нагадаємо, що минулого тижня мережу сколихнула інформація про те, що окупанти готуються до проведення “міжнародного” трибуналу над бійцями “Азов”. Після теракту в Оленівці, від цих нелюдів можна всього очікувати.

Втрати ворога завдяки ЗСУ з 24 лютого до 14 серпня

alt

Зокрема, за минулу добу, 13 серпня ворог зазнав найбільше втрат на Донецькому напрямку. Саме на цій лінії фронту зараз тривають запеклі бої. Окрім того, вчора на кількох оперативних напрямках ударна авіація Повітряних Сил ЗСУ завдала до десяти групових авіаударів по позиціях окупаційних військ.

Загалом наразі втрати російських окупантів такі:

  • особового складу – близько 43550 (+150);
  • танків  ‒ 1864 (+8);
  • бойових броньованих машин ‒ 4126 (+11);
  • артилерійських систем  – 980 (+2);
  • РСЗВ  – 261 (+0) од,
  • засоби ППО  – 136 (+0) од,
  • літаків  – 233 (+0) од,
  • гелікоптерів  – 194 (+1) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 784 (+5),
  • крилаті ракети  – 187 (+0),
  • кораблі /катери  – 15 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 3039 (+3) од,
  • спеціальна техніка  – 91 (+0).

Франківець “зливав” білорусам дані про ЗСУ

21-річний чоловік незаконно перетнув державний кордон України із Білоруссю, де передавав білоруським правоохоронцям інформацію про розташування блокпостів та порядок їх перетину. А також місця дислокації, укомплектованість і переміщення військовослужбовців та техніки ЗСУ в західних областях України загалом та в її прикордонній зоні зокрема.

Торгував машинами для ЗСУ: на Прикарпатті затримали депутата обласної ради

298513862 438997331602336 431089586346162039 n scaled

Чоловік продав за 12 тисяч доларів “швидку”, яка була призначена для потреб українських захисників. СБУ встановила, що під прикриттям благодійності він налагодив ввезення в Україну автомобілів для їх подальшого продажу та отримання прибутку. Працівники служби безпеки затримала депутата Богдана Ленігевича, коли він із власного автомобіля контролював отримання помічницею грошей за “швидку”. Псевдоблагодійнику загрожує від 5 до 7 років в’язниці.

У Лівані відмовилися приймати українське зерно

У Лівані відмовилися приймати українську кукурудзу: яка причина

Покупець передумав приймати українську кукурудзу через “затримку термінів доставки на понад 5 місяців”. Нагадаємо, що  1 серпня, вперше від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, з Одеського порту вийшло судно з українським продовольством. На його борту понад 26 тис. тонн кукурудзи.  Прибуття суховантажу в порт Триполі, Ліван було заплановано на 7 серпня.

Трагедія на Тернопільщині: в ДТП загинула молода пара з Прикарпаття

1659966984 eacbde1dbbed3c292c97 scaledphoto 2022 08 08 19 59 25 2 scaled

7 серпня в аварії на Бережанщині зіткнулись автомобілі Mercedes-Benz та Skoda Octavia. На місці події загинули 19-річна дівчина з Калуша та її 23-річний хлопець з Рожнятівщини. 

Для дідуся, який заколисував внучку на Запоріжжі, купили будинок на Прикарпатті

IMG 20220808 202103 scaled

Родині переселенців Платових завдяки небайдужим людям придбали будинок на Прикарпатті, в Більшівцівській громаді. Тож тепер син, невістка і троє дітей облаштовують свій новий дім.

Коли закінчиться війна: чиїм прогнозам довіряють мешканці Калуша, дивіться у відео:

Триває п’ятий місяць героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. І мало не щодня ми чуємо десятки прогнозів, коли ж війна закінчиться.
Війна точно закінчиться, адже після темряви завжди настає світанок. Головне – не втомлюватися і вірити в ЗСУ!
Новий огляд важливих подій рівно через сім днів! Разом переможемо! Будьте з ПІК!
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено