Івано-Франківськ

На Прикарпатті починається нова хвиля Covid-19 – ОВА

Зростає кількість хворих і серед дітей.

5388830 eit coronavirus header 1

Сьогодні, 31 серпня, в Івано-Франківській ОВА відбувся брифінг з питань епідситуації в області та підготовки закладів освіти до нового навчального року.

Під час наради Ігор Дмитренко, директор Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОВА, зазначив, що в області загострюється ситуація із коронавірусною хворобою Covid-19.

“Covid-19 не зупинився. Починається нова хвиля коронавірусу і це показують показники та кількість пацієнтів, які хворіють та госпіталізовуються у медзаклади. Наразі в області розгорнуті 1136 ліжок у 29 медзакладах. Завантаженість ліжко-місць складає 17,6%. Порівняно із попереднім місяцем він зріс на 5%”, – зазначив Дмитренко.

Наразі у лікарнях області з коронавірусом перебувають 200 пацієнтів, шість із них знаходяться в реанімації. Зростає кількість хворих і серед неповнолітніх. Так, за останню добу госпіталізували семеро дітей.

Ігор Дмитренко, наголосив, що потрібно вакцинуватися, зокрема отримати бустерну дозу. В Івано-Франківську пункти вакцинації є в 5 поліклініках міста.

Доступні вакцини Файзер та Коронавак.

“В області є на залишку 58 тисяч доз вакцин. Тобто їх є в достатній кількості. Вакцинація – це єдиний метод, щоб розірвати ланцюг захворювання”, – наголосив Дмитренко.

Нагадаємо, минулого тижня в області діагностували коронавірус у 382 прикарпатців. 

 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено