Івано-Франківськ

Сьогодні оголосять, хто на зміну Борису Джонсону, стане прем’єром Британії (ФОТО)

Фаворитка виборів Ліз Трасс, зокрема, анонсувала, що у випадку отримання посади прем'єра, насамперед зателефонувала б Зеленському.

Сьогодні приблизно о 14.30 за київським часом (12.30 за місцевим) у Великобританії оголосять нового лідера Консервативної партії та главу уряду. Про це 5 вересня повідомив британський телеканал Sky News, пише ПІК.

Результати виборів оголосить голова комітету 1922 року Консервативної партії Грем Бреді. Нагадаємо, що Консервативна партія Великої Британії 2 вересня завершила голосування в другому турі виборів між міністеркою закордонних справ Ліз Трасс і ексміністром фінансів Ріші Сунаком. Фавориткою вважають Ліз Трасс.

“У вівторок, 6 вересня, Борис Джонсон, можливо, скаже у своїй резиденції останню промову на посаді глави уряду, зазначив телеканал. Після цього він і переможець конкурсу зустрінуться з королевою Великобританії в Шотландії, де Єлизавета II офіційно призначить наступного прем’єр-міністра” , – повідомляє джерело.

Після цього новий прем’єр виголосить свою першу промову на Даунінг-стріт як прем’єр-міністр. За інформацією Sky News, у другій половині дня новий глава уряду може здійснювати дзвінки міжнародним партнерам. Міністерка закордонних справ Ліз Трасс, зокрема, анонсувала, що насамперед зателефонувала б президенту України Володимирові Зеленському.

“Борис Джонсон, який був на посаді прем’єр-міністра три роки, і далі “сильно впливатиме на британську політику”, вважають аналітики британської газети Financial Times. Вони зазначили, що тепер, не будучи на чолі країни, Джонсон “справді висловлюватиме свою думку”, – йдеться у публікації.

Американський вісник Times підкреслив, що Джонсон здобув “міжнародну популярність як один із провідних борців за вихід Великобританії з Європейського союзу” і без нього Brexit “міг би ніколи не відбутися”.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено