Івано-Франківськ

Шмигаль дав оптимістичний прогноз на опалювальний сезон: чим аргументує

Влада, зокрема, закуповує мобільне обладнання для того, щоб оперативно реагувати на військові ризики.

Denys SHmygal 2020 4 scaled

І Україна, і Євросоюз завдяки вжитим заздалегідь заходам зможуть успішно перезимувати.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спілкування з українськими журналістами в Брюсселі, повідомляє Укрінформ, пише ПІК.

За словами прем’єра, Європейський Союз готувався до проходження цього опалювального сезону, наповнював сховища та урізає витати енергоресурсів, Україна також накопичила більші, ніж зазвичай, запаси вугілля та газу.

За його словами, ЄС готувався до важкого проходження цього опалювального сезону і на політичному рівні, і на технічному рівні:

«Їхні сховища наповнені. Вони готові проходити цю зиму, вони готують суспільство. Дають політичні меседжі».

Шмигаль також зауважив, що європейські урядовці урізають витрати газу й інших енергетичних ресурсів.

” Ми також накопичили певну кількість газу. Більшу, ніж зазвичай. Ми накопичили величезні запаси вугілля, значно більше, ніж зазвичай», – сказав премʼєр-міністр.

Шмигаль додав, що влада також готує і закуповує мобільне обладнання для того, щоб оперативно реагувати на військові ризики, тобто у разі руйнацій тих або інших інфраструктурних об’єктів енергосистеми швидко їх відновлювати.

«Тому я переконаний, що ми витримаємо, і Європа, й Україна витримають цю битву за цей опалювальний сезон. Я так це назву», – підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, на початок серпня запаси газу в українських сховищах перевищили 12 мільярдів кубометрів, на складах ТЕС і ТЕЦ  накопичено 1,83 млн тонн вугілля від запланованих 2,5 млн тонн.

В Україні буде створено спецфонд держбюджету для надходжень від міжнародних донорів. Коштом фонду можна буде стримувати тарифи на газ для населення.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено