Івано-Франківськ

Новою прем’єркою Британії стала Ліз Трас: що варто знати українцям

Трас обіцяла, що першим, кому вона зателефонує у разі своєї перемоги, буде Володимир Зеленський.

image 6 scaled

У понеділок, 5 вересня, обрали нового прем’єр-міністра Великої Британії та лідера Консервативної партії. Замінила Бориса Джонсона – Ліз Трас, повідомляє Live, пише ПІК.

У промові нова прем’єрка згадала і про Україну та свого попередника Бориса Джонсона.

“Я хочу віддати належне своєму опоненту Ріші Сунаку, а також подякувати нашому лідеру і другу, який йде з посаду, Борису Джонсону. Тебе обожнюють усюди від Києва до Карлайла”, – сказала Трасс.

Що відомо про Ліз Трас?

6315d9f8be3a5 lyz trass 2 scaled

Елізабет Трас 47 років. Вона стала третьою жінкою-прем’єром Британії після Маргарет Тетчер та Терези Мей. Вперше стала членом Палати громад у 2010-му. Через два роки Трас отримала посаду міністра освіти, а у 2014 – міністра довкілля. Після обрання прем’єром Бориса Джонсона у 2019 році Ліз Трас залишилася в уряді, але була переведена на посаду міністра зовнішньої торгівлі. З вересня 2021 року — міністр закордонних справ Великої Британії.

Підтримка України

6315da1e6c0f7 lyz trass 2 scaled

Ліз Трас завжди підтримувала Бориса Джонсона. Як кандидатка у прем’єри вона казала, що йтиме його шляхом і буде підтримувати Україну. Також Трас пообіцяла, що першим, кому вона зателефонує у разі своєї перемоги, буде Володимир Зеленський.

Збирається нова прем’єрка якнайшвидше приїхати до Києва та підтвердити, що й надалі українці можуть розраховувати на повну підтримку Британії.

Саме коли вона очолювала МЗС Великої Британії, відомство запровадило найсуворіші санкції проти Росії.

Більше того Трас підтримала британців, які вступили до Іноземного легіону і пліч-о-пліч з українцями воюють проти російських загарбників, а також сказала, що росію реально можна витіснити з Криму. 

3124d5a7c3bba98b1fb03130d43085b2 scaled

Ще у червні 2022 вона висловила свою позицію та заявила в інтерв’ю ВВС, що “та територія України, яку захопила росія, незаконно окупована”. Це було відповіддю на слова екс-президента рф Дмитра Медведєва, який заявив, що будь-яке посягання на територію, яку москва окупувала 2014 року, може призвести до Третьої світової.

Також вона планувала працювати із союзниками по «Групі семи» для збільшення військової та гуманітарної допомоги Україні

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено