Івано-Франківськ

Депутати Франківської облради закликають заборонити діяльність УПЦ Московського патріархату

У п’ятницю, 16 вересня 2022 року, відбулося засідання шістнадцятої сесії обласної ради восьмого демократичного скликання.

306357729 410512024543600 827298140321999805 n scaled

Депутати Івано-Франківської обласної ради закликають президента України, голову ВРУ та Службу безпеки України заборонити в Україні УПЦ Московського патріархату.

Відповідне звернення депутати ухвалили на сесії.

Чиновники наголошують, що представники УПЦ Московського патріархату відкрито співпрацюють з РФ на окупованих територіях, допомагають військовим РФ, зберігають у храмах зброю.

“На теренах України не може існувати антиукраїнська структура ворожої країни, та ще й під час війни. Незалежність від РФ має бути у всьому, в релігії та вірі також. Діяльність УПЦ Московського патріархату підриває територіальну цілісність, соборність та державність України та спрямована на підтримку геноциду українського народу”, – йдеться у документі звернення.

Крім цього, депутати просять розірвати договори оренди українських релігійних святинь Свято-Успенської Святогірської лаври, Свято-Успенської Києво-Печерської лаври та Свято-Успенської Почаївської лаври.

До слова, у Львові заборонили діяльність московського патріархату,

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено