Івано-Франківськ

Економія електроенергії, атака на західну Україну, Різдво 25 грудня – ТОП-10 новин тижня за 17-23.10 2022 (ФОТО, ВІДЕО)

Кожного тижня ПІК нагадує своїм читачам важливі новини України та Прикарпаття, які ви можливо могли пропустити.

Економія електроенергії, атака на західну Україну, Різдво 25 грудня – ТОП-10 новин тижня за 17-23.10 2022 (ФОТО, ВІДЕО)

Обмеження електроенергії, ворожі обстріли території України, Різдво з усім світом та інші актуальні новини, які трапилися впродовж останніх семи днів в огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Економимо світло

image 6 1 1

З 20 жовтня через удари РФ по об’єктах інфорастурктури в Україні ввели обмеження постачання електроенергії.

“Починаючи із 7:00 до 23:00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією. Це стосується жителів УСІХ областей країни. Якщо цього не зробити слід готуватися до тимчасових відключень”, – повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Економити закликають і людей, і підприємства. Зокрема, за 20 жовтня українці у вечірні години знизили споживання на 5,4%, порівняно з попереднім днем.

“Це і є наша відповідь ворогу і так потрібно продовжувати! Особливо варто відмітити Чернівецьку, Хмельницьку, Полтавську та Сумську області, де було найбільше зниження споживання. Давайте всією країною продовжувати допомогу нашій енергосистемі та енергетикам і для цього економно використовувати електроенергію”, – зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зокрема, на Прикарпатті 20-21 жовтня обмежили споживання електричної енергії 20 великих промислових підприємств області. За даним енергетичної компанії “Прикарпаттяобленерго” жителі області знизили споживання електрики на 15%, проте цього не достатньо.

  • А Ви економите світло?

Ракетні атаки на західну Україну

Вранці російські окупанти обстріляли Харків та Запоріжжя: є поранені

19 жовтня росіяни повторно атакували Бурштинську ТЕС. Внаслідок влучання виникла пожежа. Рятувальники її ліквідували. Пізніше повідомили, що пошкоджено обладнання станції. Повне відновлення ТЕС займе до року часу. 

Також СБУ затримала блогера, який оприлюднив відео наслідків обстрілу станції.

Нагадаємо, раніше 10 жовтня під час масованого ракетного удару окупанти випустили 4 ракети по Бурштинській ТЕС, на щастя, обійшлося без жертв.

Вранці, 22 жовтня росіяни завдали удару по Волині та Рівненщині. У Луцьку окупанти обстріляли об’єкт енергетичної інфраструктури, унаслідок чого частина міста залишилася без електроенергії. Влучання також зафіксували у Ковелі. 

Внаслідок ударів по Рівненському району пошкоджені 9 будівель. 60 тисяч жителів області залишаються без світла.

Окрім того, РФ продовжує завдавати ударів по столиці України. Зокрема, 17 жовтня Київ атакували дронами-камікадзе. Внаслідок влучання загинула молода пара. Жінка була на 6 місяці вагітності.

Від пострійних обстрілів також потерпають Миколаїв, Харків, Запоріжжя та Дніпропетровщину.

Надзвичайні новини

311035603 162336209773950 8551980095144390178 n scaled

Смертельні ДТП на Прикарпатті: загинули двоє велосипедистів. На Богородчанщині нетверезий водій наїхав на двохколісника і втік з місця аварії. А на Снятинщині кермувальник вантажівки збив велосипедиста.

У Букачівській громаді під колеса потяга “Київ-Рахів” потрапила 50-річна жінка. Тіло правоохоронці направили на експертизу.

310702083 161731743167730 7393547714509197349 n scaled

У Франківську ввечері, 18 жовтня невідомий чоловік сокирою поранив собаку. Тварина померла у лікарні. Поліція розшукує вбивцю. 

Різдво 7 січня чи 25 грудня

Православна церква України дозвола святкувати Різдво 25 грудня, разом з усім світом, якщо ромада і настоятель храму виявлять таке бажання. А Ви за яку дату?

Україна повернула з полону 108 жінок

IMG 20221017 184425 874 scaled

Це був перший цілковито жіночий обмін. У полоні перебували мами та доньки, яких дуже чекали рідні. 37 евакуйованих з «Азовсталі», 11 офіцерів, 85 – рядових та сержантів. З них – 35 захисниць із ЗСУ, 32 – ВМС, 12 – ТРо, 8 – НГУ, включно з 2 із «Азову», 5 – ДССТ, 4 ДПСУ та 12 цивільних. Про це повідомили в Офісі Президента.

У Британії знову зміни прем’єр-міністра

Ліз Трас після 5 тижнів на посаді заявила, що подає у відставку. Вона увійде в історію, як прем’єр з найкоротшим терміном. За іформацією ЗМІ, за посаду прем’єра знову буде боротися Борис Джонсон, який повернувся з відпочинку на Карибах.

trass xuzhe dzhonsona

Як війна вплинула на деревообробну галузь на Прикарпатті – що кажуть місцеві підприємці (ВІДЕО)

Делегація в рамках бізнес-туру відправилась в Брошнів-Осаду, Перегінське, Вільхівку. Чи втримують підприємці свій бізнес на плаву та як шукають нові співпраці бізнесмени з прифронтових регонів – дивіться у відеосюжеті.

Поки наші воїни захищають нас на фронті, ми маємо робити все можливе, щоб наближати нашу перемогу в тилу. У тому числі, читати правдиві та актуальні новини. Новий огляд подій рівно за тиждень. Будьте з ПІК! Віримо в ЗСУ! Все буде Україна!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено