Івано-Франківськ

Тисячі робочих місць: у двох українських областях з’являться індустріальні парки

Вони запрацюють у Львівській та Тернопільській областях.
Тисячі робочих місць: у двох українських областях запрацюють індустріальні парки

Фото ілюстративне.

В Україні відкриють ще два індустріальні парки. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграм, пише ПІК.

Йдеться про:

  • “Еко-смарт індустріальний парк Галіт” на Львівщині, де на площі 19 гектарів буде створено більше тисячі робочих місяць у сфері переробної промисловості.
  •  “Західноукраїнський промисловий ХАБ” на Тернопільщині, де також буде більше тисячі нових робочих місць у сфері легкої, харчової та переробної промисловості.

“Разом зводимо сильну економіку, відбудовуємо те, що зруйнував ворог, і створюємо нові точки для відновлення нашої країни”,– зазначив очільник Уряду.

До слова, індустріальний парк – це територія, виділена при плануванні міста для промислового розвитку. Метою створення таких парків є забезпечення підприємств спільною розвиненою інфраструктурою та забезпечення контролю над виробництвом та впливом на довкілля.

Порядок створення, діяльності індустріальних парків на території України регламентується законом України про «Індустріальні парки». Промислові парки часто створюються навколо портів, аеропортів, залізниць та інших транспортних вузлів, що дозволяє зменшити транспортні витрати. Часто створення промислових парків проводиться в рамках програм з економічного розвитку, а підприємствам у них надаються певні пільги.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено