Івано-Франківськ

Чому війська РФ вразливі на лівому березі Дніпра: відповіли в ISW

Українські сили вже почали завдавати ударів по російських районах зосередження та військових об'єктах.

Війська РФ у східній частині Херсонщини вразливі до української кампанії перехоплення, подібної до тієї, яку українські воїни успішно використали, щоб відбити західну частину Херсонщини

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що через східну частину Херсонської області проходять кілька великих наземних комунікацій з іншими контрольованими РФ територіями на Півдні України: південний маршрут Т2202 Нова Каховка – Армянськ, південно-східний маршрут Р47 Каховка – Генічеськ і траса М14, що йде на Схід, у Мелітополь, а також на Бердянськ та Маріуполь.

Kherson Mykolaiv Battle Map Draft November 172022

Згідно із супутниковими знімками, російські війська встановлюють і займають оборонні позиції вздовж цих важливих шляхів постачання. Українські сили вже почали завдавати ударів по російських районах зосередження та військових об’єктів на цих маршрутах, кажуть в Інституті.

Своєю чергою обмежена кількість якісних автомобільних та залізниць у цьому районі, що особливо з’єднують окупований Крим з материком, створює вразливі місця, які можуть опинитися під ударами ЗСУ, що поступово знизить здатність РФ продовжувати постачати своє угруповання у східній частині Херсонської області та інших районах Півдня України, наголосили експерти.

“Українським силам, ймовірно, буде важче досягти таких драматичних наслідків у східній частині Херсона, але вони можуть бути в змозі зірвати зусилля росіян щодо зміцнення і утримання своїх нових оборонних ліній”, – йдеться у звіті.

Читайте також на ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено