Івано-Франківськ

У Православній Церкві України пояснили, коли цьогоріч святкувати День святого Миколая

Багато вірян нині цікавляться, у який день цьогоріч відзначатимемо свято на честь святителя Миколая Чудотворця: 6 чи 19 грудня?

mikolay

Попри те, що Православна Церква України дозволила святкувати Різдво в Україні 25 грудня, рішення про зміну календаря не було ухвалене. Відповідно, за Юліанським календарем віряни вшановуватимуть Миколая Чудотворця як і раніше,  19 грудня.

“Не було ухвалене рішення про зміну календаря, хоча обговорення цієї можливості триває, тож дати відзначення всіх зимових свят залишаються тими ж, що і минулого року”, – пояснюють у ПЦУ.

Таким чином, залишаються звичні дати святкування:

  • 19 грудня – вшановують святителя Миколая Чудотворця
  • 7 січня – Різдво Христове
  • 14 січня – вшановують святителя Василія Великого
  • 19 січня – свято Хрещення Господнього

У Православній Церкві України зазначили, що  враховуючи всі обставини (зокрема війну) та суспільний запит, Священний Синод ПЦУ постановив, що в окремих громадах богослужіння за чином свята Різдва Христового може бути звершене 25 грудня. Це можливе лише за спільним рішенням настоятеля і громади.

“Таке богослужіння не заміняє служб різдвяного циклу, визначених традиційним календарем, а є лише додатковою можливістю прославити подію Христового Різдва тим, хто бажає це зробити 25 грудня”, – водночас нагадують в ПЦУ.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено