Івано-Франківськ

Відключення світла, невидимий вбивця, ситуація на фронті – ТОП-10 новин тижня за 28.11-4.12 (ФОТО)

Кожної неділі ПІК нагадує читачам знакові події, що сталися в країні та на Прикарпатті впродовж крайніх семи днів.

podii tuzhnya6 scaled

ПІК зібрала важливі новини, які відбулися протягом тижня 28 листопада – четвертого грудня 2022 року. 

Ситуація на фронті

У Макіївці побилися мобілізовані та чеченці РФ, мінус 100 загарбників на Запоріжжі: головне від Генштабу зі

На засіданні ставки верховного головнокомандувача 3 грудня командувачі Збройних сил України доповіли про ситуацію на конкретних напрямках. Про це розповів президент Володимир Зеленський:

  • На Донеччині – Бахмут, Соледар – зараз, як і раніше, найбільш гаряче, найбільш болісно.
  • Луганщина й Харківщина – зміцнюємо наші сили.
  • Південь – продовжуємо “мінусувати” можливості окупантів. Кордон – укріплюємо весь периметр.

Чорноморська акваторія – працюємо, щоб у підсумку “Калібри” могли бути хіба що на дні”.

Енергетика

630 360 1666341365 342

На початку тижня по всій території України, внаслідок стрімкого зростання дефіциту потужності, запровадили аварійні відключення. Причиною збільшення дефіциту потужності стали аварійні відключення блоків на кількох електростанціях. Водночас споживання продовжує зростати через погіршення погодних умов.

Також в Івано-Франківській області з першого грудня  змінився підхід до розподілу лімітів навантаження.

Відтепер його поділяють на денний та нічний ліміт. Станом на четверте грудня ліміти складають: 242 МВт та денний ліміт – 330 МВт для Прикарпаття.

Зауважимо, за прогнозами енергетиків відключення світла триватимуть до кінця опалювального сезону, тобто орієнтовано до квітня 2023 року.

Невидимий вбивця

fkXyQFKsuHVdl1d e1607950913597

Цього тижня не обійшлося й без трагічних випадків. У зв’язку з відсутністю електроенергії та похолоданням люди починають використовувати електрообігрівальні прилади, генератори тощо. Часто не правильна експлуатація призводить до трагедії.

Так, у Тлумацькій громаді, у підвалі виявили тіло чоловіка без ознак життя. За попередньою версією, найбільш ймовірною причиною загибелі стало отруєння продуктами згорання вихлопних газів від електрогенератора, що працював в підвальному приміщенні.

Також чадний газ вбив чотирьох молодих людей у Коломиї. 

До поліції звернулася місцева мешканка, яка виявила тіла без ознак життя своєї 20-річної родички та трьох її приятелів: 18, 25 та 29 років.

Отруїлася чадним газом і сім’я з села Потічок, що на Снятинщині. До лікарні ушпиталили трьох жінок: 20, 62-х та 56 років, а також одномісячне немовля.

Попередньо правоохоронці встановили, що сім’я отруїлася вуглекислими газами від бензинового електрогенератора. Через відсутність електроенергії прилад працював у прибудові до житлового будинку.

Готовність до блекауту

kit

Міста України готуються до блекауту: відкривають пункти обігріву, створюють списки закладів, які працюватимуть у разі вимкнення електроенергії тощо. Якщо електроенергії не буде понад 24 години, зокрема в Івано-Франківську запрацюють пункти обігріву. Там буде можливість зігрітись, зарядити телефони та випити теплого чаю.

Міський голова Руслан Марцінків вже оприлюднив інтерактивну карту пунктів обігріву, яка доступна за посиланням.

FB IMG 1670077767289 scaled

Також у Франківську два комунальні автобуси перетворять на пункти обігріву зі “старлінками”

Теплу бути: у Франківську вирішили, як забезпечити котельні електроенергією

opalennja 1 scaled

В Івано-Франківську з вимкненням електроенергії зупиняли свою роботу більшість котелень. В результаті – частина багатоповерхівок залишилися без тепла, що спричинило обурення в місцевого населення.

АТ «Прикарпаттяобленерго» та ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» зібралися на нараду та вирішили:

  • Там, де будова ліній дозволяє, котельні будуть заживлені від ліній, які не вимикатимуться, як до прикладу котельні на вул. Дорошенка та Хриплинській в м. Івано-Франківськ;
  • Там, де заживити котельні до ліній з критичною інфраструктурою технічної змоги немає, котельні будуть переведені на подовжений графік роботи вночі, щоб потужності котельні могли забезпечити обігрів кожної оселі, як до прикладу на вул. Пулюя, Набережній та Військових Ветеранів в м. Івано-Франківськ;
  • В котельнях, де є можливість перемкнути живлення на іншу лінію безпосередньо на місці, визначені відповідальні особи з-поміж працівників котельні, які будуть це робити;
  • Там, де потужність дозволяє використовувати генератори для безперебійної роботи котелень, будуть встановлені генератори.

У Долині працює нова система оповіщення

ab67616d0000b273759640fc62196e85ffcede27

У Долині оновили систему оповіщення. Відтепер сигнал про початок повітряної тривоги подається упродовж 4 хвилин з подальшим текстовим оповіщенням населення про небезпеку: «Увага, громадяни! Повітряна тривога».

Про відбій “Повітряної тривоги” також буде сповіщати сирена і текстове повідомлення «Увага, громадяни! Відбій повітряної тривоги», триватиме 1 хв. 45 секунд.

Безкоштовне харчування для переселенців пільгових категорій

4 main v1583949059 1

У Калуші, Коломиї та Богородчанах у грудні та на початку січня діятимуть соціальні їдальні, де пільгові категорії внутрішньо переміщених людей зможуть щодня безкоштовно обідати.

Діятимуть такі їдальні впродовж 30 днів.

Зараз триває реєстрація внутрішньо переміщених осіб для отримання спеціальних талонів. Подати заявку можна до 4 грудня включно за посиланням https://forms.gle/GAMuYgc12WY54dYm7

Для отримання додаткових відомостей чи відповідей на питання можна писати на офіційну сторінку організації у фейсбук https://www.facebook.com/molodaprosvita.if

Культура

Вже 17 грудня у Києві відбудеться нацвідбір Євробачення – 2023. Учасники почали презентувати свої пісні. Зокрема прикарпатська співачка FIINKA оприлюднила кліп на пісню “Довбуш”. Ця пісня претендентка на Євробачення 2023 від України.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено