Івано-Франківськ

У “Прикарпаттяобленерго” розповіли, що зроблено аби перейти на схему вимкнень 4х4

Фахівці "Прикарпаттяобленерго" відповіли на найактуальніші запитання споживачів, зібрані із соцмереж.

73b101b electricity no

Зокрема, прикарпатські енергетики відповіли, що зроблено задля того, аби перейти на схему вимкнень 4х4. 

“Зараз “Прикарпаттяобленерго” довело вимогу великому та середньому бізнесу необхідність обмежити навантаження на певну кількість відсотків, залежно від доби. Наприклад, на 30%. Разом із ОВА оптимізовується перелік критичної інфраструктури, лінії якої не можна вимикати  ні за яких умов. Наразі остаточного переліку цих об’єктів в обленерго ще немає“, – наголосили у компанії.

Разом із місцевою владою проводиться робота із опрацювання переліку адрес, які знаходяться на лінії із критичною інфраструктурою, щоб ці адреси можна було вимикати в ручному режимі. Обговорюється можливість здійснювати вимкнення балансоутримувачем.

Для налагодження логістики цих вимкнень потрібен певний час – кілька днів, щоб визначити виконавців, відповідальних осіб та способи контролю. Після стабілізації цього процесу буде змога чіткіше дотримуватися часу увімкнень та вимкнень адрес, де це робиться вручну.

Дотримання режиму вимкнень 4х4 залежить від:

  • Чи будуть повторні обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури та якими будуть наслідки після них.
  • Лімітів. Якщо ліміти критично знизяться,  уникнути триваліших вимкнень буде неможливо.

Водночас, кажуть у “Прикарпаттяобленерго”, потрібен час на відпрацювання логістики щодо черг, що вимикаються вручну. Зараз проводиться аналіз скільки реально часу займають доїзди до підстанцій бригад, яка послідовність буде найефективнішою в розрізі часу перемикання, скільки додатково персоналу треба залучити тощо.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено