Івано-Франківськ

В Івано-Франківській обласній дитячій бібліотеці можна купити ялинки з дроту та макаронів (ФОТО)

Виготовляли незвичні ялинки у ліцеях, гімназіях, та позашкільних закладах освіти з десятків громад Івано-Франківщини.

MyCollages 2022 12 26T094754.307 scaled

На виставці-ярмарку «Техноялинка» представлено понад 200 незвичних новорічних дерев, що  зроблені із комп’ютерної клавіатури, олівців, коктейль них трубочок, дроту, паперу, макаронів і ще багатьох різноманітних матеріалів.

Організатором виставки-ярмарку стали департамент освіти і науки Івано-франківської держадміністрації та івано-франківський обласний державний центр науково-технічної творчості учнівської молоді.

«Я ще не бачила такої неймовірної кількості незвичних по-мистецьки зроблених і прикрашених ялинок. І ще більш відрадно, що цю креативну красу зробили власноруч діти з Прикарпаття», — каже Галина Філіпова, журналістка та знавчиня  народного мистецтва і традицій.

Мисткиня додає, що тут є ялинки з таких матеріалів для шиття, дерева, паперу, канцелярського приладдя, пластику, природних матеріалів: шишок, горіхів, гілочок, текстилю, металу, пір’я, ґудзиків, органзи, шнура, мікросхем, старих клавіатур, пластику, дроту, білизняних защіпок, паличок від морозива, намистин.

Виготовляли ці ялинки у ліцеях, гімназіях, та позашкільних закладах освіти з десятків громад Івано-Франківщини. Кожен автор чи авторка ялинок застосовували найрізноманітніші техніки роботи і декорування.

Серед новорічних дерев багато у національно синьо-жовтих барвах. Та й назви ялинок і композицій співзвучні із непростим часом сьогодення: «Українська 2023», «В Новий рік – з новою Перемогою!», «Різдвяна», «Доброго вечора, ми з України!», «Ялинка з минулого часу»,  «Новорічний янгол».

На незвичні ялинки у бібліотеці можна не лише подивитися, але й придбати. Ціну визначаються самі покупці, а всі кошти зібрані з продажу техноялинок спрямують на допомогу ЗСУ.

«Я вважаю, що мати в себе незвичну ялинку, це стильно і красиво. І ще кожен покупець може долучитися до допомоги наших захисникам і захисницям і зберегти живі деревця»,— підсумовує Галина Філіпова.

Сабіна Ружицька. Фото авторки

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtubeта Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено