Івано-Франківськ

Понад 100 днів життя за годину: у NASA показали, як живе наше Сонце (ВІДЕО)

NASA показало чотири місяці життя Сонця за одну годину.

macro depth of field sunset field wallpaper thumb 1

Центр космічних польотів імені NASA імені Годдарда оприлюднив відео тривалістю 1 годину, на якому можна побачити 133 дні життєвої активності Сонця.

Із серії зображень, які створили камери космічного апарату Solar Dynamics Observatory (SDO), у NASA створили приголомшливий відеоролик, пише ПІК з посиланням на ТСН.

Він триває лише 1 годину, але за цей час можна спостерігати, що відбувалося з нашим Сонцем протягом 133 днів.

“На новому відео також можна побачити, що на Сонці постійно щось відбувається, а поверхня зірки постійно змінюється. Зокрема, можна побачити величезні петлі з плазми, що згинаються вздовж силових ліній магнітного поля зірки. Також тут показані сонячні спалахи та викиди плазми до космосу, які створюють небезпечну космічну погоду”,-  ScienceAlert.

Апарат SDO вивчає внутрішню частину Сонця, його магнітне поле та гарячу плазму в сонячній короні. Щодня космічний апарат створює приблизно 70 тисяч зображень зірки, а загальний обсяг даних сягає 1,5 терабайта.

Раніше вчені заявили, що в магнітному полі Землі утворилася тріщина через потужний потік сонячних частинок, які вирвалися із Сонця під час чергового сонячного спалаху. Ця діра в магнітосфері дозволила зарядженим сонячним частинкам проникнути глибше в атмосферу планети, внаслідок чого в небі над Норвегією помітили незвичайне, дуже рідкісне рожеве полярне сяйво.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено