Івано-Франківськ

“Ми не збираємось нападати на Білорусь”, – Зеленський

Президент України вважає, що ймовірність наступу російських військових з Білорусі існує, однак він буде безуспішнім.

2798926

Про це сказав президент Володимир Зеленський на брифінгу у вівторок, 24 січня 2023 року.

“Все, що Україна офіційно пропонує, ви чуєте. Ми нападати на Білорусь не збираємось і ніколи не збиралися. Немає таких намірів. І це головний сигнал від усього українського народу. Для нас дуже важливо, щоб Білорусь не втратила своєї незалежності”, — заявив Зеленський на спільному брифінгу з президентом Фінляндії Саулі Ніїністе.

Україна буде здивована, якщо на цьому напрямку відбудеться наступ саме білоруських військ.

Що стосується російських військ, які можуть опинитися сьогодні на будь-якій території будь-якої держави, бо вони вважають, що у них такий, знаєте, »військовий Шенген«, і тому, мені здається, це все залежить від поваги населення будь-якої держави до своєї держави, а також поваги керівництва тієї чи іншої держави, яка може допустити або не пускати військових, озброєних людей на свою незалежну територію“, – вважає глава держави.

На його думку, «виклик такий може бути», однак українські військові наразі мають завдання готуватися до будь-яких викликів.

Це непросто, тому ми потребуємо допомоги партнерів, бо територія у нас дуже велика… Тому маємо обмеження по кількості амуніції… Але я вважаю, що з цього напрямку успіху у них не буде. Якщо навіть він буде гіпотетично”, – додав Зеленський.

Додамо, що невизнаний президент РБ Лукашенко напередодні заявив, що Україна запропонувала Білорусі укласти пакт про ненапад. Мовляв, для того, щоб білоруські війська не рухалися до України.

Натомість речник українського МЗС Олег Ніколенко пояснив, що Україна не має агресивних намірів щодо сусідньої Білорусі. Більше того – Київ застерігає Мінськ від участі у війні на боці РФ. Він наголосив, що Україна готова до будь-якого розвитку подій і діятиме, реалізовуючи право на самооборону, передбачене Статутом ООН.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено