Івано-Франківськ

Прощання з поетом Дмитром Павличком відбудеться у Стопчатові

Похорон відбудеться першого лютого.

FB IMG 1675146979459

Як повідомляла ПІК, 29 січня на 94-му році життя помер відомий український поет, громадсько-політичний діяч, Герой України Дмитро Павличко.

Прощання з поетом відбудеться у Стопчатові, першого лютого, повідомив голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

“Прощання і похорон Дмитра Павличка  відбудеться в середу, 1 лютого, у селі Стопчатові Косівського району Івано-Франківської області. Початок о 12-й годині”, – йдеться у повідомленні.

Довідково:

Дмитро Васильович Павличко народився 28 вересня 1929 р. у с. Стопчатові Яблунівського району на Івано-Франківщині в багатодітній селянській родині. Спочатку навчався в польській школі с Яблунева, потім у Коломийській гімназії та радянській десятирічці.

Упродовж 1966—1968 pp. Павличко працював у секретаріаті Спілки письменників України, у 1971 —1978 pp. — редагував журнал «Всесвіт». У 80-х роках Д. Павличко брав активну участь у заснуванні Руху, Демократичної партії України. У 1990—1994 pp. він був одним із лідерів парламенту. Пізніше працював на дипломатичній роботі.

Чимало поезій Павличка покладено на музику, зокрема славнозвісна пісня на музику О. Білаша «Два кольори».

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено