Івано-Франківськ

РФ продовжує готуватися до нового наступу, – ISW

Військові аналітики вказують на те, що наступ у найближчі місяці є найбільш вірогідним варіантом дій.

 

272586 ocupant gettyimages new 960x380 0 scaled

РФ створює умови для початку наступальної операції у найближчі місяці. Наступ може статися в Луганській області.

Про це передає Інститут вивчення війни (ISW).

“Західні, українські та російські джерела продовжують вказувати на те, що Росія готується до неминучого наступу, підтверджуючи оцінку ISW, що наступ у найближчі місяці є найбільш вірогідним варіантом дій”, – кажуть в Інституті.

Аналітики навели як приклад заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга від 30 січня про те, що немає жодних ознак того, що Москва готується до мирних переговорів, і що все вказує на протилежне.

Столтенберг зауважив, що РФ може мобілізувати до 200 тис. військовослужбовців і продовжує закуповувати зброю та боєприпаси за рахунок збільшення внутрішнього виробництва і партнерства з авторитарними державами, такими як Іран і Північна Корея.

Він також додав, що президент РФ путін зберігає свої максималістські цілі в Україні.

Своєю чергою голова Ради резервістів Збройних Сил України Іван Тимочко заявив, що російські війська посилюють своє угруповання на Донбасі в рамках очікуваного наступу.

Заяви Столтенберга та Тимочка підтверджують попередній прогноз ISW про те, що російські війська створюють умови для початку наступу, ймовірно, в Луганській області в найближчі місяці”, – наголошують аналітики.

Експерти зазначають, що російські військові блогери продовжили вказувати на те, що створюються умови для наступу РФ, і Росія задіяла ще не всі резерви для нього.

ISW акцентує і на тому, що Росія та Іран продовжують докладати зусиль для поглиблення економічних зав’язків.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено