Івано-Франківськ

В Україні вперше облаштували судову залу в укритті: в якому місті (ФОТО)

Як і в звичайній судовій залі, у приміщенні є техніка для відеофіксації та звукозапису засідань.

В Україні вперше облаштували судову залу в укритті: в якому місті (ФОТО)

У Вінницькому апеляційному суді обладнали залу для розгляду справ під час повітряної тривоги – її розмістили в укритті установи. Голови установи Сергій Медвецький зазначив, що таким чином вирішили зробити правосуддя ще доступнішим.

Минулого року у ВАС відклали майже чотири тисячі судових засідань. Одна з причин – повітряна тривога.  Про це повідомляють на сайті Вінницького апеляційного суду, пише ПІК.

«Відтепер судові засідання у Вінницькому апеляційному суді відбуватимуться і під час повітряної тривоги. Вперше в Україні залу для розгляду справ обладнали в укритті установи», – йдеться в повідомленні.

Площа новоствореної судової зали в укритті – більше 20м². Ремонтні роботи упродовж двох місяців там виконували робітники Вінницького апеляційного суду.

Згідно із законом про судоустрій і статус суддів судові засідання проводяться виключно в спеціально обладнаному для цього приміщенні суду – залі засідань, яке придатне для розміщення сторін та інших учасників судового процесу і дає змогу реалізовувати надані їм процесуальні права і виконувати процесуальні обов’язки.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено