Івано-Франківськ

Заблукав в горах Закарпаття: “ухилянт” сам зателефонував до поліції, щоб його врятували

Учора вранці прикордонники розшукали поблизу села Новоселиця українця, який хотів незаконно потрапити до Словаччини.

news 20230201 131459 16752500993 scaled

25-річний чоловік сподівався дістатися кордону, орієнтуючись за навігатором у мобільному телефоні. Із залізничної станції він попрямував пішки за прокладеним завчасно маршрутом.

Однак невдовзі втратив орієнтування та заблукав у горах, передає ПІК з посиланням на Державну прикордонну службу.

“У лісі серед гір він провів усю ніч. Чоловік змерз та неабияк злякався, коли зрозумів, що йому не вдасться вибратися з лісу самотужки. Тому зранку, коли «зловив» зв’язок, одразу зателефонував на лінію «102» та попросив допомоги у правоохоронців. Поліцейські негайно повідомили прикордонників”, – йдеться у повідомленні.

news 20230201 131456 16752500961 scaled

До пошуків були залучені додаткові прикордонні наряди з розшуковими собаками. Незабаром, за декілька кілометрів від кордону, заблукалого чоловіка прикордонники знайшли.

Він виявився жителем Запоріжжя та зізнався, що планував у незаконний спосіб дістатися Словаччини, а звідти вже вирішувати куди прямувати далі. Однак не очікував на складнощі під час подолання гірської місцевості.

Чоловікові надали необхідну допомогу. Наразі він почувається добре та перебуває у безпеці.  За спробу незаконного перетину кордону йому доведеться відповідати перед судом.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено