Івано-Франківськ

Найефективніше електричне опалення: різновиди технологій, їхні переваги та недоліки

Пропонуємо вашій увазі матеріал про методи обігріву будинку електрики та їх індивідуальні переваги.

Якщо будинок не може опалюватись за допомогою газу, власник шукає альтернативні рішення. І найдоступніший на сьогодні варіант – електрика, головне підібрати найефективніше електричне опалення, провести його грамотний монтаж і подбати про мінімізацію тепловтрат. Про це розповідаємо у статті нижче.

yOfwbtGsS0hNDWOcC5cKGjNbT0pDI2W8j8NVDYXo3F-rrIiMPwuAcjsbNTNUm9dZMzTai6afhyMO1ngQKnPJqIpKHt2s5OrJG2eM3RxAy_O3y9k_lJGBuJkU_rsGFcstZZNeqYpyyPRaPw0l5cwYRQ

Джерело: https://shop.alterair.ua/otoplenie/kotly/elektricheskie-kotly/

Основні переваги електроопалення приватного будинку

Вся електротехніка для обігріву будинку має ряд переваг, у т.ч.

  • Широкий вибір потужностей, що дозволяє створити економне комбіноване електроопалення, що ідеально підходить саме вашому житловому простору.
  • Прилади можна встановити в будь-якому приміщенні – вони гарантують чистоту, відсутність вихлопу, вибухо- та пожежну безпеку.
  • Вам не потрібно обладнати витяжки, окремі котельні та отримувати спеціальні дозволи на встановлення.
  • Системи максимально прості в експлуатації завдяки сучасній автоматиці;
  • Навіть недорогі моделі мають високі ККД та енергоефективність;
  • Простота конструкції, що економить кошти під час монтажу та обслуговування.

Електричне опалення в квартирі – які варіанти?

Розкажемо трохи докладніше про методи обігріву будинку електрики та їх індивідуальні переваги.

  1. Електричні казани. Їхня вартість нижча, ніж газових або твердопаливних аналогів. Доступні одноконтурні (опалювальні) котли, а також двоконтурні моделі, які забезпечать будинок гарячим водопостачанням;
  2. Інфрачервоні обігрівачі. Системи, які насамперед обігрівають не повітря, а вас та навколишні предмети. Тепло стає миттєво.
  3. Електричні конвектори та радіатори, тепловентилятори, масляні обігрівачі та інші прилади для місцевого обігріву – чудовий спосіб створити автономне опалення для кімнати. У продажу є мобільні системи, які легко переставляються по дому.
  4. Кондиціонери з функцією нагрівання – це гарне додаткове опалення для кімнати, якщо на вулиці слабкий мороз або плюсова температура.
  5. Теплові насоси — інноваційне обладнання, яке питається електрикою, але тепло для обігріву будинку та води бере з навколишнього середовища: землі, води чи повітря.
  6. Електрокабельний обігрів дозволяє зробити комфортну теплу підлогу і рівномірно прогрівати приміщення знизу вгору.

KoLhqLUk_vFT_ktH3kJMiyZ0NPz4Ybb38IE1yq179ThvL7eF6arpYom0PRBwgZUSHQ4_cc08VZ1SnEv9TUn7GCEjoUz-B87lVpe8mTOv20Agw-4msKSUZnMJU19c3ebnSfW93Y31N2NS2TIDWKXxOA

Електрокабельна тепла підлога під паркетом

Як розраховують потрібну потужність електроопалення приватного будинку?

Потрібно розуміти, що кожен будинок є унікальним, саме тому ми рекомендуємо замовити індивідуальний проєкт у кліматичній компанії. У цьому випадку фахівці підберуть доступні рішення на основі:

  • Об’єм приміщень;
  • Площі підлоги;
  • Розташування та кількості вікон;
  • Тепловтрат будівлі та її архітектурних особливостей;
  • Клімат регіону;
  • А також ваші особисті вимоги.

Також можна скористатися онлайн-калькулятором, якщо ви готові зібрати всі необхідні дані самостійно. Це допоможе не заплутатися у формулах і дасть максимально реалістичний розрахунок.

Як заощадити на електричному опаленні у приватному будинку?

  1. Подбайте про утеплення даху та фасадів;
  2. Поставте герметичні вікна;
  3. За дотримання перших двох пунктів, ви перекриваєте приплив свіжого повітря. Тому важливо встановити рекуператор тепла, який допоможе провітрювати приміщення без тепла;
  4. Узаконіть електроопалення, щоб користуватися багатотарифним лічильником та спеціальними пільгами;
  5. Встановіть прилади автоматичного регулювання добових режимів.

Чи існує універсальне рішення чи варто виходити із конкретних умов?

Вище ми писали, що з розрахунку опалення враховується маса властивостей. Тому вам буде складно знайти одне універсальне рішення, якщо ви живете у заміському будинку, який будувався за унікальним проектом. Плюс, важливо і те, як сам власник бачить систему опалення у своїй оселі, адже економне електроопалення буває максимально різноманітним.

Однак якщо ваше житло наближено до стандартів (ви живете у квартирі або невеликому котеджі), то можна знайти стандартний набір обладнання – радіаторів чи панелей, наприклад, для трьох чи п’яти кімнат.

ПАРТНЕРСЬКИЙ  МАТЕРІАЛ

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено