Івано-Франківськ

У Франківську планують забудувати територію колишнього нафтоперегінного заводу Братів Габер (ФОТО)

В Івано-Франківську забудовник анонсував запуск 19-поверхового житлового комплексу, який стане найвищим у місті.

MyCollages 2023 02 07T203136.850 scaled

Одна з місцевих будівельних компаній планує звести ЖК Skygarden у мікрорайоні Майзлі на вулиці Хриплинській, поруч із мостом над залізнодорожними коліями, на території колишньої промзони, пише ПІК із посиланням на сайт “Хмарочос“.

111 2 scaled

Що колись там було? 

Мова йде про історичну велику територію, на якій 100 років тому містився нафтоперегінний завод «Брати Габер». Розташовувався він у південносхідній частині міста, в напрямку Тисмениці по вул. Хриплинській, на відстані 400 кроків від залізничного віадуку.

Nasosna stantsiya dlya pererobky syroyi nafty na naftopereginnomu zavodi Bracia Haber Braty Gaber u Stanislavovi. scaled 1

Ділянка нафтоперегінного заводу дещо витягнута по осі захід-схід, огороджена високим щільним парканом з трьома брамами. Перша брама для залізничного транспорту розміщувалась від вул. Хриплинської, збоку портьєрна із входом на територію. Друга брама – на відстані 20 м. від попередньої. Третя брама, яка відкривалась тільки в окремих випадках, знаходилась зі східної сторони. Над першою брамою була розміщена вивіска з повною назвою фірми.

1931 scaled

При вул. св. Михаїла, 21 (нині вул. Лисенка, поруч 63 КЗЗ), в напрямку Тисмениці, недалеко від залізничного мосту над Бистрицею знаходився ще один нафтоперегінний завод фірми «Бензонафта». З технічного опису відомо, що він був огороджений щільним парканом висотою 2 м, з двома брамами, на одній з яких була вивіска з повним звучанням фірми.

177977148 597950301165315 8300617228197380840 n scaled 1

Із західної сторони території знаходилась портьєрна. З одного боку від неї розміщувалась двостулкова брама, з іншого – друга брама для потягів на відстані 30 м.

Shema planuvannya naftopereginnogo zavodu Braty Gaber . scaled

Kreslennya budynku parafinarni naftopereginnogo zavodu Braty Gaber .

Обидва заводи включали в себе такі будівлі та споруди як: портьєрню, житлові будинки, відпочинкові кімнати для працівників, канцелярію для казначейського контролю, складські споруди, бондарню, павільйон для машин, лабораторію, котельню, дистиляційну кімнату, нафтовий склад та ін. Будинки одно-двоповерхові, цегляні, муровані з одно- та двоскатними дахами.

MyCollages 2022 04 28T205058.775 scaled

Що планують? 

Проєкт передбачає вертикальне озеленення фасадів, зелені тераси у квартирах на перших поверхах і в пентхаусах, котельні на даху, підземний паркінг на 600 місць, торговельний центр, двір без автівок, озеро. Запевняють, що площа забудови становитиме 20% від площі всієї території.

222 scaled

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено