Івано-Франківськ

Землетрус у Туреччині, ракетна атака рф, день без вимкнень: ТОП-10 новин тижня за 6-12 лютого 2023 року (ФОТО)

Ряд актуальних та важливих подій другого тижня лютого, які варті повторного перегляду.

Землетрус у Туреччині, ракетна атака рф, день без вимкнень: ТОП-10 новин тижня за 6-12 лютого 2023 року (ФОТО)

ТОП-10 новин тижня України та Прикарпаття за 6-12 лютого 2023 року, які Ви могли пропустити в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

14 масована ракетна атака росії на Україну

14 масована ракетна атака росії на Україну

Вранці, 10 лютого росіяни завдали чергово ракетного удару по території України. Окупанти випустили 71 ракету, 61 з яких збила наша ППО.  За даними Повітряних сил ЗСУ, ворог атакував вісьмома стратегічними бомбардувальниками Ту-95мс з районів Каспійського моря та Волгодонська, які випускали ракети Х-101 та Х-555. З кораблів у Чорному морі – крилатими ракетами морського базування типу “Калібр”.

Наслідки атаки:

  • Над Києвом сили ППО збили 10 ракет. Є пошкодження електромереж, але постраждалих немає.
  • На Одещині ППО збили 13 ракет.
  • На Прикарпатті ворог завдав удару по енергетичному об’єкту. В області успішно спрацювала Протиповітряна оборона.
  • Вибухи також чули у Львові, але прильотів на щастя, не було. У Золочівському районі області ракета впала біля зупинки і не розірвалася. Постаждалих немає.
  • На Харківщині окупанти завдали удару по Харківському району, поранення отримали вісім цивільних людей, двоє з них перебувають у тяжкому стані.
  • Місто Хмельницький частково залишилося без електропостачання і води внаслідок ракетного удару Росії. Окупанти влучили в об’єкт критичної інфраструктури Хмельницької громади.
  • Також вибухи пролунали Полтавській, Миколаївській областях та Кривому Розі.

За інформацією Укренерго, українська енергетична інфраструктура значно постраждала внаслідок масовоного ракетного удару рф 10 лютого, але катастрофи не сталося.

Щодо ситуації на фронті на ранок 12 лютого – російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Ворог застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях наших військ. За минулу добу ЗСУ ліквідували 900 окупантів та відбили атаки агресора на Донеччині та Луганщині.

Землетрус у Туреччині та Сирії

Землетрус у Туреччині та Сирії

Смертельні землетруси в обох країнах трапилися 6 лютого. Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що землетрус магнітудою 7,7 став найпотужнішим з 1939 року. Кількість загиблих станом на ранок, 12 лютого перевища 28 тисяч.  Пошуки тих, хто залишається живим, все ще тривають. Крім того, майже 900 тис. людей терміново потребують гарячої їжі в Туреччині та Сирії. 

З Туреччини час від часу надходять повідомлення про порятунок з-під завалів живих людей через 150 годин. Рятувальники називають це справжнім дивом.

Турецька влада оголосила надзвичайний стан у 10 провінціях, які постраждали від землетрусів на 3 місяці. Епіцентр стихії був у районі Пазарджик провінції Кахраманмараш. Україна відпрвила на допомогу Туреччині свої рятувальників. Також відомо, що під час розбору завалів врятували українку з дитиною.

Рятувальні роботи в Туреччині після смертельного землетрусу перервано через проблеми безпеки. Погіршення ситуації з безпекою на півдні Туреччини перешкодило рятувальним роботам.

Німецькі та австрійські рятувальники призупинили свої пошукові операції, аргументуючи це сутичками між неназваними групами. Також надходили повідомлення про мародерство на місцях. Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що використовуватиме надзвичайні повноваження, щоб покарати всіх, хто порушув закон.

Щирі співучуття турецькому народу. Вічна пам’ять загиблим!

Зеленський у Лондоні, Парижі та Брюсселі

Зеленський у Лондоні, Парижі та Брюсселі

Зеленський у Лондоні, Парижі та Брюсселі

Зеленський у Лондоні, Парижі та Брюсселі

Минулого тижня президент з робочим візитом відвідав три європейські країни. Зокрема,  8 лютого у Лондоні Володимир Зеленський зустрівся з королем Великої Британії Чарльзом III та виступив у Британському парламенті. 

У Франції глава держави провів спільну конференції з президентом Емманюелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Далі Зеленський вирушив до Брюсселю (Бельгія), де взяв участь у саміті лідерів ЄС та виступив у Європейському парламенті. Нашого президента там зустріли оваціями.

“Вперше у своїй історії ЄС надає військову допомогу такого маcштабу і вперше в історії готує, я вірю, позитивну оцінку внутрішнім реформам в Україні, яка, воюючи, одночасно модернізує свої інституції. Україна буде членом Євросоюзу. Україна, що перемагає, буде членом Євросоюзу. Євросоюзу, що перемагає”, – сказав Зеленський у своїй промові.

Президентка Європарламенту Роберта Метсола перед промовою Зеленського закликала країни ЄС якомога швидше надати Україні далекобійні системи і бойові літаки.

Історичне рішення

У понеділок, 6 лютого глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук повідомив про результати календарної реформи. Так, з 1 вересня 2023 року УГКЦ переходить на новий стиль для нерухомих свят із збереженням чинної Пасхалії.

День без вимкнень світла

В “Укренерго” анонсували, починаючи з 8 лютого, День без вимкнень електроенергії для кожної області. Це необхідно для проведення вимірювання фактичного споживання в кожній області.

У разі відсутності масованих атак на енергетичну інфраструктуру орієнтовний графік режимних вимірів такий:

  • 8 лютого: Запорізька, Донецька, Миколаївська області;
  • 9 лютого: Харківська, Херсонська, Хмельницька області;
  • 10 лютого: Волинська, Київська області;
  • 13 лютого: Вінницька, Кіровоградська, Чернігівська, Закарпатська області;
  • 14 лютого: Полтавська, Черкаська, Рівненська, Луганська області;
  • 15 лютого: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Тернопільська області;
  • 16 лютого: Дніпропетровська область;
  • 17 лютого: м. Київ, Чернівецька область;
  • 20 лютого: Львівська, Одеська.

День без вимкнень світла

Важливі події Прикарпаття

FB IMG 1675870462817 scaled 1

  • За тиждень смертельні ДТП трапилися на Снятинщині та Верховинщині.
  • На околиці Снятина рибалка провалився під кригу. Тіло чоловіказ водойми дістали рятувальники.
  • Актриса Ольга Сумська написала заяву про жорстоке поводження з собакою на території готелю «Під Явором», що в селі Драгомирчани, Івано-Франківської області. Поліція розпочала розслідування.
  • У Івано-Франківську 15 світлофорів працюватимуть без вимкнень, а у Калуші – 5.
  • В Івано-Франківському обласному перинатальному центрі відкрили сучасне відділення сумісного перебування матері та дитини. Палати облаштували за чотири місяці.

Детальніше про це у сюжеті ПІК:

Дякуємо, що читаєте ПІК! Мирного усім нам тижня та тільки добрих новин!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено