Івано-Франківськ

У Львові створюють міський будинок підтриманого проживання для людей з інвалідністю

Саме такий будинок – альтернатива психоневрологічним диспансерам і геріатричним центрам.

1 0bcceb49 scaled

Центр «Джерело» створює у Львові на вулиці Пасічній міський будинок підтриманого проживання для дорослих осіб з інвалідністю, які втратили батьків чи опікунів, або прагнуть проживати окремо від них.

Про це інформує Львівська міська рада, пише ПІК.

«Уже видно основу під пандус для доступності будівлі, замінили більшу частину вікон, здійснили укріплення фундаменту, ведуться внутрішні роботи з укріплення стін та готуємо ліфтові шахти, і навіть уже є основи для великих вікон, що вестимуть на терасу. Ця частина робіт виконана за фінансової підтримки родини Михайла та Петри Зачкевичів та друзів з Німеччини і Caritas international», – зазначають у «Джерелі».

pidtrymane prozhyvannya 4 scaled

Загалом виконано понад 30% робіт.

Нагадаємо, будинок підтриманого проживання – це простір, обладнаний для проживання 20 дорослих з інвалідністю та асистентів, які допомагатимуть їм у побуті. Приміщення складається з цоколя та двох поверхів, і там заплановано облаштувати  кімнати, кухню, їдальню, санвузли та ліфт.

Також заплановано додатково збудувати інклюзивний громадський простір для спільних активностей людей з інвалідністю та мешканців, проведення денних майстерок з арт-терапії, спільних кінопереглядів та воркшопів.

Будинок підтриманого проживання – один із переможців проєктів Громадського бюджету, які реалізовували у 2021 році: за проєкт віддали свої голоси понад 4,6 тисяч осіб.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено