Івано-Франківськ

У Тернополі проводять перевірку щодо воїна, який загинув через 4 дні перебування на фронті

Рідні захисника впевнені, що його відправили на передову без попередньої підготовки.

У Тернополі проводять перевірку щодо воїна, який загинув через 4 дні перебування на фронті

У Тернополі центр комплектування проведе службову перевірку щодо підготовки призовника Богдана Покітка, якого через місяць після призову відправили у зону бойових дій в Донецьку область, де він загинув. Про це повідомляє Тернопільський обласний ТЦК СП, пише ПІК.

“Щодо призову солдата Богдана Покітка можемо повідомити, що відповідно до медичної комісії та уточнення даних, він був визнаний таким, що придатний проходити військову службу в лавах ЗСУ та був призваний на військову службу по мобілізації на одну із посад в роту охорони. 12 лютого солдата Покітка Богдана перевели до нового місця проходження служби, де він загинув внаслідок бойових дій 16 лютого 2023 року”, – йдеться у повідомленні.

В центрі комплектування додали, що такий випадок, який стався з солдатом Богданом Покітком, не є системним. Командування військових частин приділяє велику увагу навченості воїнів, оскільки це запорука збереження їх життя і життя тих, хто поруч.

Нагадаємо, що у мережі з’явилось повідомлення про те, що мобілізований мешканець Тернополя загинув через чотири дні після прибуття на фронт і не мав належної підготовки. 16 січня Богдану Покітко на автобусній зупинці у Тернополі вручили повістку – він негайно пройшов медогляд, а 18 січня став солдатом ЗСУ.

11 лютого Покітко отримав наказ висуватись на Донбас у бойову частину. Він не відмовився попри відсутність навичок, тому що від самого початку був налаштований “служити, якщо це буде потрібно країні”. 16 лютого – загинув у бою.

Мер міста Сергій Надал повідомив у коментарях на фейсбуці, що підтримує родичів та друзів Богдана Покітко. Та відмітив, що направить повідомлення у компетентні органи, аби вони розібрались у цій ситуації.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено