Івано-Франківськ

Суд заборонив діяльність “Партії регіонів”

Партія зобов'язана передати майно, кошти та інші активи, а також активи обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних

pr u pekli.jpg.1200x630 q85 crop scaled

Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов Міністерства юстиції та Служби безпеки України про заборону діяльності Партії регіонів 21 лютого. Про це Руху ЧЕСНО повідомив помічник судді Сергія Кузьмича, пише ПІК.

Партія зобов’язана передати майно, кошти та інші активи, а також активи обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень у власність держави.

knqwnl scaled

Лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська заявляє, що партію мали б заборонити значно раніше і влада намагається створити враження, що йде боротьба з проросійськими силами в політичній системі:

“Що ми бачимо? У парламенті фігурант Реєстру держзрадників Нестор Шуфрич досі очолює Комітет з питань свободи слова і його соратники з ОПЗЖ залишаються з повноваженнями. Те саме і у місцевих радах. Персональна відповідальність за це на нардепах зі “Слуги народу”: голові фракції Давиді Арахамії, спікері Руслану Стефанчуку, які мали б організувати роботу так, щоб до 24 лютого 2023 року громадяни побачили нові закони в дії. А реальність така: коли нардеп ОПЗЖ Ігор Абрамович добровільно складає мандат, Арахамія йому ще й дякує за роботу. Це не що інше, як відбілювання”.

Повний текст рішення суду щодо заборони “Партії регіонів” буде оприлюднений на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Верховної Ради України. 

Це рішення можна оскаржити протягом 20 днів у Верховному Суді. До цього жодній партії це зробити не вдалося. У 2022 році за ініціативи Міністерства юстиції суд заборонив 16 політичних партій: ОПЗЖ, “Опозиційний блок”, Партію Шарія, партію “НАШІ”, Комуністичну партію та інші.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено